Когато излезе жребият за основната схема на Мастърса в Париж,

...
Когато излезе жребият за основната схема на Мастърса в Париж,
Коментари Харесай

Битка по балкански

Когато излезе жребият за главната скица на Мастърса в Париж, надали някой българин и последовател на Григор Димитров е гледал по-далеч от мач с Давид Гофен във втори кръг. Фортуната му отреди да стартира началото на края на сезона си против локалния младок - Юго Умбер, а при победа точно положителният му другар от Белгия щеше да е идващ негов противник. Нещо, което се случи, а хасковлията се оправи и с двата теста. Мнозина си мислеха, че навръх 1/8-финалите против Доминик Тийм ще завърши годината за българина, който в никакъв случай преди този момент не бе прекосявал тази фаза на шампионата. Григор обаче още веднъж съумя да натрие носовете на критиците. Той употребява поотминалия си порив от Откритото състезание на Щатите, където реализира първа победа над Роджър Федерер и стигна до 1/2-финалите за първи път, с цел да доближи първи финалното каре в Париж, където Новак Джокович се погрижи да си уредят среща, разгромявайки Стефанос Циципас с 6:1, 6:2

Двамата балкански представители са играли един против различен 9 пъти. 8 от успехите са на сметката на Ноле, само че Гришо е вкусвал триумфа против него, въпреки и преди 6 години и половина, когато във втори кръг на Мастърса в Мадрид първата ни ракета пречупи тогавашния лидер в международната класация след 3 часа и 6 минути гладиаторска борба за крайното 7:6(6), 6:7(8), 6:3.

Оттогава насам сърбинът е в серия от 6 поредни триумфа. Най-скорошният им конфликт бе запаметяващ се. Миналата година в Синсинати на 1/8-финалите Григор водеше със сет и пробив против белградчанина, само че тогавашният притежател на 13 трофеи от Големия шлем се преобрази, измъкна мача, а след това завоюва и трофея, с което се трансформира в първия тенисист, който е триумфирал на безусловно всички Мастърси в тура.

Григор Димитров обаче постоянно съумява да изкара на показ най-хубавото от своята игра против най-големите - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. Прави усещане, че сложните мачове през тази седмица за нашето момче бяха против непознати съперници, с които в никакъв случай преди не е играл, а против тези, с които се среща най-малко за пети път (Тийм), биват прегазени. Днес надали възможна победа на нашенеца би била толкоз изразителна, както против Гофен или Тийм, само че сигурно Григор знае какво да чака от международния №1.

Както и да завърши днешния 1/2-финал, Григор си е подсигурил завръщане в топ 20 на международната класация, която ще бъде актуализирана в понеделник.

Схватката в разногласието за финала стартира в 15:00 часа българско време и ще можете да я наблюдавате онлайн в Гонг.



Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР