Когато избираме куче, обикновено го правим според собствените си предпочитания

...
Когато избираме куче, обикновено го правим според собствените си предпочитания
Коментари Харесай

Какво издава за теб изборът ти на куче?

Когато избираме куче, нормално го вършим съгласно личните си желания към избран скотски тип, порода на животното и външни характерности, които печелят вниманието ни. При подобен случай не се замисляме кое ни кара да изберем тъкмо това животно, нито че изборът ни приказва доста за нас като човеци.

Американската киноложка асоциация обаче е обърнала внимание на този аспект от дейностите ни и провела проучване, търсейки отговор на въпроса за какво даден човек избира избрани породи пред други, съсредоточавайки се върху породите кучета и връзката им с характера на притежателите им. Според резултатите на изследването другите кучешки породи притеглят притежатели с избрани черти.

Какво издава изборът на куче?

Например, хората които избират да отглеждат джак ръсел териер за собствен домакински питомец са по-лоялни към близките.

Отглеждащият кокер шпаньол може да се дефинира като любопитна и фамилно насочена персона.

Изследването открило също, че притежателите на голдън ретривър са постоянни в прочувствено отношение хора, постоянно описвани от приятелите си като положителни и щастливи.

 Собственици на бордър коли

За притежателите на интензивно куче като бордър коли, може да се чака, че са очарователни, витални и будни хора.

Тези, които са избрали да се грижат за стафорширски бултериер или питбул териер, се оказват надеждни и мощно привързани към околните си.

Тези, които се радват на нови прекарвания, поемат опасности и имат доста занимания, се насочват към хрътките за домашни любимци.

Мини шнауцерите са желани от проведените хора, които обичат да се придържат към разпоредбите.

За притежателите на померани може да се каже, че са персони, за които мислим като за чаровни и екстровертни.

 Собствениците на померан

За близо две трети от самите притежатели е особено, че сами считат, че са избрали четириногите си питомци въз основа на външен тип, размер, а най-често следвайки сърцето си, а не рационалното мислене.

Остава изводът, че можем да определим характера на чужд човек, по вида куче, което отглежда. Това нормално се приема като кух стандарт, само че заглеждайки се в действителния живот, той ще ни порази с това какъв брой хора неумишлено са избрали питомец, чиято персона дава отговор на личния им темперамент.

Все още нямате лаещ другар, само че търсите? Разгледайте тези разгласи и цени за кучета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР