Когато искаш да заплашиш някого, особено ако това се прави

...
Когато искаш да заплашиш някого, особено ако това се прави
Коментари Харесай

10 начина да думаш на дъщерята, за да се сети снахата

Когато искаш да заплашиш някого, изключително в случай че това се прави обществено, никога не е рационално опасността да е директна. Заплахата има своя поетика, иносказателност. Директната опасност е уязвимо деяние - и от юридическа, и от естетическа позиция. Че дори от популистическа позиция не е напълно печелившо - в случай че просто обявиш обществено на някого, че ще му счупиш главата, доста хора ще го окачествят като груба селска демонстрация и липса на финес. Дори Великите сили рядко си разрешават в днешно време директни закани, а се придържат към езика на дипломацията: демонстрират " сериозна угриженост ", притесняват се от " ответни дейности ", приканват за " деескалация " и тем сходни. 
Когато желала да предизвести някого, че нагазва в лука, италианската мафия преди време пращала конски глави в леглото, което е много злокобно.
В нашия обществен живот също има своеобразна  " просвета на опасността ", само че има и невъзпитани закани от сорта на " ши ревеш като жена, давам обещание ти! ". 
Затова тук ще изложим няколко примерни разновидността по какъв начин да се заплашваме възпитано и дейно - може да е под формата на съвет, паника, молба, размишление. Ето по какъв начин. 
***
1. Спрете да се спускате по снежни магистрали! Такъв съвет даде неотдавна депутатът от първия ред Делян Пеевски на премиера Кирил Петков. Тук алегорията е относително мека: снегът е пухкава субстанция. Съветът е даден и в подобаващ миг - в този момент се организира зимна олимпиада, затова има кой да се спуска по пистите и то по-добре от един стартапер, бил той ученик на снежна Канада. Пързалянето не е безвредна работа. Дори с опитни скиори се случват злополуки. 
2. Пред Вас стои прелестна политическа кариера, поздравления!  Такъв привет получи преди време една съдийка от Иван Гешев. Прокурорът отхвърли това да е опасност и укори съдийката, че нямала възприятие за комизъм. Тя обаче твърдеше, че го е почувствала като опасност, може би тъй като не е имала политически упоритости. Този тип послание е уместно за хора, които не са в политиката - намек, че им е време да сменят попрището. 
3. От Вас ще стане страховит продавач на пуканки! Това е вид на предходната опасност, само че към някого, който към този момент е в политиката. Политик да се заплашва с кариера в политиката - не върви. 
4. Гола фотография на задремал човек. Това може да е интимно деяние сред двама близки. Но в случай че фотографът и моделът не са чак толкоз близки, посланието е не по-малко злокобно от конската глава в леглото. 

И това е забавна изненада - вместо конска глава - цялостен кон в леглото...
***
5. Тревога за фамилното меню.  Тя може да се изрази със загрижени въпроси: Вие дали се храните вярно? По какъв рецептурник си готвите? Ще има ли какво да ядат децата, в случай че с вас се случи нещо? Или както се твърди, че споделил преди години един водач:  " Имаш жена и деца, които няма да схванат дали не ядат твоето месо ". 
6. Предложение за промяна на фамилното състояние. Искате ли да ми станете снаха и да думам на щерка ми някакви работи, пък Вие да се сещате? Ако предлагането е отправено към мъж, посланието става още по-комплексно, тъй като включва и промяна на обществения пол. 
7. От нонсенсус към консенсус. Когато великият комбинатор Остап Бендер атакува душeвността на руския милионер Корейко, той стартира да му изпраща безсмислени послания, които объркват получателя и го изтощават от нервно напрежение. Тези послания гласят: " Товарете портокалите в бъчви ", " Графинята с изменено лице тича към езерото "... Жанрът е плодороден, може да се развива. Стресът е обезпечен. 
8. Вместо конска глава - млада жена в леглото. Реално видяно, това би било не по-малко стресиращо за този, който бива застрашен по този метод. Ако човек се разсъни до непозната млада жена, ще си изкара акъла при всяко състояние, без значение от пола и желанията. 
9. Падащо пиано. Излиза човек от у дома и зад тила му пада пиано. Грохот и звън, потрес и смут... О, извинявайте, без да желая го изпуснах, но извадихте шанс, не уцелих!... Оглеждайте се летящи предмети:) 
10. Назначаване на персонална защита. Много " фина " опасност. Жертвата получава защита в символ на угриженост. Ако към този момент си има своя защита, тя се разпуска наложително, тъй като поръчителят на опасността желае най-хубавото за жертвата си, която почва да става все по-сговорчива. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР