Когато има празник насред седмицата, следващият ден - а точно

...
Когато има празник насред седмицата, следващият ден - а точно
Коментари Харесай

Дигиталният детокс задължителен поне 1,5 часа преди и след сън: Какво да правим с времето в карантин - slava.bg

Когато има празник посред седмицата, идващият ден - а тъкмо подобен е днешният четвъртък след 3 март, е изключително сложен. И това не е пролетна отмалялост, а е нещо напълно обикновено, тъй като "пресечката " на цифрова детоксикация желае още и още независимост от незабавна и непрестанна работа със смарт устройствата - все едно дали сме в офиса или сме "хоум - офис ". Днешният ни лайфхак е отдаден точно на методите по какъв начин да го вършим всеки всеки ден, тъй че да не се усещаме изтощени след еднократни прочиствания от този тип взаимозависимост.
Да, цифровата взаимозависимост е научно потвърден факт. Тя е по-голяма от алкохолната или никотиновата. Учените от Харвард потвърдиха, че всеки лайк на наш пост или селфи, прието за психозаболяване интернационално, в обществените мрежи ни носи дребни дози хормон на щастието. Когато не ги получаваме, това води до тревога. Тревожността прераства в страхове, в предпочитание за изолираност, води до трагични страсти - като всеки душевен проблем и като всяка абстиненция.
В Харвард потвърдиха още нещо - цифровите устройства водят до произвеждане на мелатонин, а с това до бодърствуване, ниска работливост като разследване и най-после - до меланхолия.
Как можем да се лекуваме от това? Понеже времето още веднъж се оправя, най-лесният метод е разходката. Дори да бъде градска, изключително, в случай че е безцелна. Защото точно, когато се лутаме без посока вършим открития, които пък подвигат хормона ни на щастието и с това ни карат да се усещаме по-добре и да лекуваме детоксикациите от всевъзможен тип и темперамент.
За излизане от цифровата взаимозависимост, изключително за хора, които не могат да се отделят от работното си място и просто по този начин да се помотаят на слънце, се предлага писане и очертаване на ръка. Смята се, че всяка действителна креативност води до по - положително
психологично здраве.
Към тези занимания, могат да се прибавят и други, свързани с допир до изкуството:
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР