Когато има големи войни, силите на злото се активират навсякъде

...
Когато има големи войни, силите на злото се активират навсякъде
Коментари Харесай

Паранормални явления от Втората световна война

Когато има огромни войни, силите на злото се задействат на всички места и до момента в който бойците се бият на бойните полета, от време на време някъде наоколо или в тила се случват доста странни неща. Втората международна война е била изключение и Британия се оказала плодородно място за паранормални феномени.
ARP бърза да помогне
Още по време на Първата международна война британските градове били бомбардирани неведнъж от немските дирижабли „ Цепелин “ и тежките бомбардировачи „ Гота “. Експертите предсказвали, че огромните въздушни бомбардировки над цивилни ще бъдат значими в идните войни. Ето за какво, когато агресивността на хитлеризма почнала да наподобява заплашителна, британците през април 1937 година основали Отдел за битка с въздушни набези - ARP (Air Raid Precautions). С експлоадирането на военни дейности бойците на ARP осигурявали надзор на уведомяването на популацията за бомбардировките благодарение на сирени за въздушна паника, насочвали хората към бомбоубежища, раздавали и проверявали противогази, оказвали първа помощ на потърпевшите от бомбардировките - с други думи, те се занимавали с решаването на доста задания, свързани с противовъздушната защита.
Знаех, че това ще се случи: Истината за предчувствията
Зловещи и плашещи интуиции, които се оказват същински, може да са нещо надълбоко заложено в нашите сетива. Но може ли науката да обяс...
Прочети повече
Общо през годините на Втората международна война към милион и половина души минали през разнообразни услуги на ARP. През 1943 година в лондонския патрул на ARP служил човек на име Хауърд Лиланд, с който един път се случил чудноват случай. В една октомврийска нощ той попаднал под бомбардировка. Близо до Хауърд избухнал самолетен снаряд и той се опитал да се скрие, като се втурнал в мазето на най-близката полуразрушена къща. Там той изчакал нападението, до момента в който цимент и мазилка затрупали главата му поради околните детонации. Когато всичко утихнало, Лиланд решил да се огледа и присъединил фенерчето си. Видял, че се намира в мръсна и прашна стая, откъдето нагоре водело остаряло стълбище. Изведнъж Хауърд почувствал, че някой го следи. Това възприятие бързо прераснало в боязън. Лиланд помислил, че на върха на стълбата има някой, и осветил там с фенерчето си. Каква била неговата изненада, когато видял безусловно необикновено създание там.
Рогатата котка
Като цяло то приличало като извънредно огромна котка с горящи червени очи, на чиято глава по някаква причина стърчали рога. По думите му странното създание безусловно „ излъчвало талази от чисто зло “. Ярките очи на чудовището имали хипнотичен резултат върху индивида и Хауърд изпаднал в положение, сходно на транс. Той седял и гледал странния звяр, който в това време скочил надолу по стълбите и се насочил към боеца на ARP, виейки злокобно. От този тон Лиланд се свестил и видял хора от неговия отряд да тичат в мазето. Оказало се, че сътрудниците му го търсят отдавна.

Хауърд им споделил за призрачното творение, само че никой от спасителите му не видял рогатата котка. Странното творение като че ли се разтворило във въздуха с появяването на нови хора. По-късно обаче героят на тази история с изненада научил, че и други са виждали сходно създание в региона. Хауърд Лиланд толкоз бил шокиран от случилото се, че решил да потърси помощ от екстрасенса и ясновидец Джон Пендрагон.

Ясновидецът му разказал, че в къщата, където видял ужасното създание, в миналото е живял окултист, който употребявал котки за своите мрачни ритуали, принасяйки ги в жертва на тъмните сили. Подобен жанр опити докарали окултиста до полуда и той се обесил. След това доста хора видели голяма черна котка покрай тази къща. Съществото, което Хауърд срещнал в мазето на къщата, съгласно Пендрагон било някакъв дух елементал или дявол, приел формата на котка поради ужасните случаи на принуждение над котки, които се случили в тази постройка.
Нощен патрул
Друга странна история се случила в Ливърпул две години по-рано. Тя за първи път била разказана в книга от актуалния колекционер на градски митове от Ливърпул Том Слемен. В петък, 31 октомври 1941 година (отново октомври – какво съвпадане!), Кен, 55-годишен войник от опълчението, което било образувано от резервисти, патрулирал през нощта територията на градския Стенли парк. Докато патрулирал, той срещнал велосипедист, който разпознал като собствен остарял другар по прякор Джагър, който взел участие още в Първата международна война. Кен попитал Джагър какво прави тук и той му дал отговор, че били видяни нещо като планери над Стенли парк и той бил изпратен да ревизира тази информация. Сред многото отговорности на опълчението било патрулирането на необятни открити пространства като Стенли парк, където можели да кацнат противников парашутисти или планери. В Ливърпул била настанала суматоха: очевидци твърдели, че са видели немски боен транспортен съд в морето. Хората толкоз се страхували от нахлуването на нацистките нашественици, че им се привиждали на всички места.
Исторически секрети, които надали ще бъдат разгадани
Историята е цялостна с секрети и за жалост доста от тях ще останат заровени под пясъка на времето. В някои случаи - заради загуба на арх...
Прочети повече
- Сигурно има някакъв проблем с връзката, тъй като и аз бях изпратен тук по същата причина - споделил Кен на приятеля си. - Но всичко, което видях до момента, беше единствено мръсна сова от гробището Енфийлд.

След това Джагър се отправил да хапне, а Кен траял да патрулира. Скоро той срещнал 70-годишния Макинтош, който работел в парка като надзирател. Войникът му разказал за странните планери над Стенли парк. Кен считал, че старецът ще пусне някоя смешка над паникьорите, само че той, в противен случай, кимнал с схващане и по-късно споделил:

- Това не са планери, Кен, само че в действителност има нещо, което лети в близост през нощта и съм го виждал с очите си. И каквото и да е, идва оттова - и остарелият пазач кимнал към гробището Енфийлд.

- Това е просто сова, Мак - възразил Кен и се ухилил нервно.

- В подобен случай това е голяма сова с обсег на крилете от съвсем два метра, а бялата ѝ зурла е като лице - почтена дума - отвърнал Макинтош.
Кога е роден Исус; действителен ли е крал Артур? Неразгаданите исторически мистерии
Историята е цялостна с секрети и за жалост доста от тях ще останат заровени под пясъка на времето. В някои случаи - заради загуба на арх...
Прочети повече
Изведнъж Кен безусловно заледен.

- Какво е това? Женски смях! Чуй единствено!

- О да! И аз слушам - отвърнал разтревожено старецът, след което прошепнал: - Но това повече наподобява на рев, в сравнение с смях.

- Звукът идва от другата страна на парка, на Енфийлд Роуд. И, наподобява, се доближава към нас! - възкликнал Кен.
Стрелба по летяща жена
Изведнъж от върховете на околните дървета се разнесъл смях и тъмна, едвам забележима фигура прелетяла над главите на мъжете, тъкмо под намаляващата луна. След това нещо пикирало надолу към гробището, обърнало се и полетяло право към Кен и Макинтош. Боецът вдигнал винтовката си и я насочил към атакуващото създание. Докато се прицелвал, видял лицето на жена с блестящи като на котка очи, а косите ѝ се гърчели над главата като змии. Черно покривало се веело зад летящата жена. Кен стрелял право в лицето ѝ и по-късно още веднъж. Вторият патрон попаднал в задачата, а странното създание издало мощен писклив зов, след което паднало върху оградата на парка. Кен стрелял още два пъти към нощното страшилище, само че пропуснал. Създанието скочило, хукнало по пътеката, размахало криле и още веднъж изхвърчало в нощното небе.
ТОП 10 на магическите ордени и секрети общества
Кой не би желал да бъде вълшебник, кадърен да прави заклинания и да владее естествените сили? Хората се интересуват от магическата мощ...
Прочети повече
Когато се скрило, Макинтош няколко пъти попитал Кен дали е видял какви зъби има това създание. Когато опълченецът най-сетне намерил сили да каже „ не “, Макинтош произнесъл:

- Тя имаше големи зъби. Как не ги видя?

- Бях прекомерно ангажиран да се пробвам да гръмна това нещо - отсякъл Кен.

Пазачът го оставил и отишъл в своята будка. Кен се върнал в щаба на идната заран, където трябвало да рапортува защо е изразходвал четири патрона. Той разказал на капитана си за странния нощен случай, очаквайки съществено неодобрение за измислиците си, само че вместо това чул, че и различен войник видял необичайно създание над гробището Енфийлд същата нощ и също стрелял по него. Кен бързо осъзнал, че капитанът най-вероятно приказва за Джагър, който трябвало да се върне да патрулира след храненето.

Едва ли някой би могъл да изясни правдиво какво създание е летяло през нощта над гробището и парка, само че Том Слемен получил информация, че това събитие било обвързвано с някакъв " съветски върколак ", който бил заровен в гробището Енфийлд някъде в средата на XIX век. По това време съветски аристократ, който предпочел да не се разпознава, посетил Ливърпул със брачната половинка си. Скоро жена му се разболяла от някаква странна болест и умряла. Благородникът я погребал в специфичен ковчег, който бил подложен в по този начин наречените Енфийлдски катакомби – тунели, минаващи под гробището, построени преди епохи по маниера на римските катакомби. След това благородникът се върнал в Русия. След известно време се популяризирали клюки, че в гробището Енфийлд се е заселил върколак. Тези клюки обаче не траяли дълго и били забравени при започване на ХХ век.
Известни персони, които може би в никакъв случай не са съществували
Дълго време се смяташе, че Омир е професионален повествовател, създател на епични поеми. Включително емблематични творби на европейската...
Прочети повече
Източник: сп. „ Тайны 20-го века “ 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР