Когато иконите говорят, ние трябва да мълчим и слушаме. Именно

...
Когато иконите говорят, ние трябва да мълчим и слушаме. Именно
Коментари Харесай

Зума: Локо Пд има спешна нужда от голаджия

Когато иконите приказват, ние би трябвало да мълчим и слушаме. Именно заради тази причина потърсихме за коментар на пловдивското дерби почетният президент на Локомотив Христо Бонев.

Ето какво сподели легендата в изявление за “Тема Спорт ”:

Г-н Бонев, изигра се доста прочувствено пловдивско дерби. Поредното такова. Какво видяхте вие?
– Моят най-кратък коментар за мача е, че първото полувреме бе напълно в наша изгода. Момчетата играха доста добре. През второто тази доминация се загуби. Не знам каква тъкмо е повода, само че съгласно мен е от решението на БФС да се играят мачове при извънредно високи температури. Да караш и футболисти, и аудитория да се изтезава при сходни толкоз тежки условия е недопустимо.

Споменахте публиката… Локомотив не победи, само че почитателите сътвориха страхотна атмосфера и даже Александър Томаш сподели, че последователите са били “уау ”…
– Откакто играя футбол с Локомотив, което е от 1964 година, не съм спирал да се преклонявам пред тези почитатели. За всичките тези години те постоянно са били правилни до гроб. И в този мач ми изпълниха душата. И даже когато съперникът поведе в резултата, моят взор бе към “Бесика ”. Аз знаех, че те няма да предадат тима си.

Липсата на почитатели на Ботев попречи ли да се сътвори още по-прекрасна атмосфера в това дерби?
– Макар и наши противници, те също имат своята заслуга за атмосферата. Да, липсваха, само че сигурността и здравето на хората са най-важни. Надявам се скоро и нашият стадион да разрешава да ставаме очевидци на това велико съревнование, както на терена, по този начин и на трибуните.

Вие намерихте причина в извънредно топлото време. След мача Александър Томаш сподели, че също може да опита с някакви оправдания, само че вместо това той отхвърли да го направи и пое виновността, казвайки, че е сбъркал, че толкоз рано е извадил Дион, пускайки в игра Георги Минчев, и се извини за това…
– Томаш е един млад, доста почтен и правилен треньор. Той признава грешката си, тъй като обича и футболистите, и специалността си. Смятам, че много треньори в България би трябвало да последват неговия образец. Относно самата промяна и това, че той счита, че е сбъркал, аз в никакъв случай няма да разясня решението на наставника. Колкото и години Томаш да бъде треньор на Локомотив Пловдив, аз като човек, който обича този клуб от дете, постоянно ще го поддържам.

Вие персонално какъв Локомотив желаете да виждате – този от неделя вечер – открит и атакуващ, или като Ботев – очаквателен и спретнат?
– Аз като пловдивчанин в никакъв случай до момента не съм си разрешавал да разясня Ботев, защото и по мое време, и в този момент имам другари от жълто-черния лагер, с които продължаваме да сме в отлични връзки. Моето предпочитание е Локомотив постоянно да играе по този начин, както игра през първото полувреме, а резултатите ще дойдат. Мисля, че Томаш ще намерения доста добре и ще направи всичко допустимо да откри човек, който да оползотворява напъните на тима. Имаме потребност непременно от голаджия. Много се веселя, че Георги Минчев се върна при нас, защото доста разчитаме на него.

След мача единият от притежателите на клуба Христо Крушарски съобщи, че в Локомотив има играчи, които са взети от пазара “Кирков ” и той може да откри доста по-качествени…
– Господин Крушарски очевидно е бил под въздействие на страсти и се е оставил да го води афектът от това, че не успяхме да победим. Това си е типичният негов жанр.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР