Когато губернаторът на Западна Вирджиния Джим Джъстис наскоро се върна

...
Когато губернаторът на Западна Вирджиния Джим Джъстис наскоро се върна
Коментари Харесай

Губернаторът на Западна Вирджиния Джим Джъстис балансира като треньор по баскетбол за момичета, преследвайки място в Сената на САЩ

Когато губернаторът на Западна Вирджиния Джим Джъстис неотдавна се върна в светлината на прожекторите, не беше като върховен изпълнителен шеф на щата. Или богат предприемач. Или даже като претендент за Сената на Съединени американски щати.

Вместо това републиканецът с стеснен мандат се върна на корта, ръководейки гимназиален тим на четвъртфиналите на държавния шампионат по баскетбол.

В съпоставяне с ежедневните му каузи като губернатор, както и като притежател на първокласния курорт Грийнбриър и повече от 100 други бизнеса, това беше отмора за 72-годишния някогашен милиардер, който работи като треньор на девойки в Грийнбриър Ийст.

Това беше късмет за него да се концентрира върху група млади играчи, които бяха спечелили 21 от своите 25 предходни мача. За финален път учебното заведение завоюва щатската купа през 2012 година, също под управлението на Джъстис, който е треньор на девойките от 2000 година Той също по този начин е президент на младежкия бейзболен клон на Малката лига в Бекли от 1992 година

Губернаторът на Западна Вирджиния Джим Джъстис поздравява членовете на момичешкия баскетболен тим на Greenbrier East High School на държавния шампионат на 5 март 2024 година в Чарлстън, Западна Вирджиния. Джъстис е треньорът на тима. (AP Photo/John Raby)

" Обичам работата си да съм с деца “, сподели Джъстис. „ Днес да отделяме време на децата е скъпо и наложително. Харесва ви или не, само че тези негодници през днешния ден минават през доста напън, какъвто не сме имали в никакъв случай преди. “

Джъстис остави своите помощник-треньори да се оправят отборни тренировки, когато е другаде по публични отговорности. Той също беше треньор по баскетбол за момчета в учебно заведение в продължение на шест години, до момента в който реши, че не може да даде нужния фокус заради това, че е губернатор.

Работата единствено на девойките е предизвикателство, " само че в действителност и в действителност, за мен е същинска чест да бъда с тях “, сподели той. „ И имам поради, когато споделям, че обичам всеки един от тях. Те ми дават сила. Те ми дават младост, да ви кажа почтено. “

Паузата в политиката в Супер вторник пристигна в натоварено време и тъкмо преди сериозна точка в кариерата му. През май Джъстис, който завършва втория си мандат като губернатор, ще търси републиканската номинация за място в Сената на Съединени американски щати, което ще бъде освободено от пенсиониращия се демократ Джо Манчин.

Но съществуването на въртяща се врата от отговорности надали смущава Джъстис.

" За да бъда почтен, не отивам на отмора. Не желая да отивам на отмора ", сподели той. „ Обичам да съм в този щат с хората, в учебните заведения, правейки всичко, което вършат и те. “

За няколко часа обаче Джъстис не трябваше да се тревожи за финансите на страната или неговата лична и има доста изтощени нерви за това.

Законодателният орган на Западна Вирджиния беше в последната седмица от своята 60-дневна сесия. Работата му по годишния бюджет се сблъска с проблеми поради съществени въпроси от страна на федералното държавно управление по отношение на държавните разноски за обучение по време на пандемията от COVID-19.

Бизнесът на Justice беше обект на старания за събиране на санкции, закъснели налози и задължения. На Bluestone Resources беше подредено да съобщи хеликоптер за продажба в дългов спор, включващ капиталов медиатор. А банка от Вирджиния, търсеща повече от 300 милиона $ за просрочени бизнес заеми, анулира планувания търг за земя по продължение на голф игрище в курорта на губернатора, който се намира в Уайт Сулфър Спрингс покрай границата с Вирджиния и на 11 благи от гимназията с към 1050 възпитаници.

Джъстис рециклира дребната си треньорска заплата назад в баскетболната стратегия. Като губернатор Джастис сподели, че подарява своята щатска заплата от 150 000 $ за просветителната самодейност на брачната половинка си Кати.

Той е прочут със странни, непредсказуеми речи и притегли националното внимание, когато подвигна кучето си и сподели задната му част по време на своя 2022 година Реч за положението на страната в отговор на коментар от Бет Мидлър.

В Колизеума на Чарлстън на няколко благи от Капитолия на щата, няколко членове на личния състав и кабинета на правораздаването седяха зад пейката на Грийнбриър Ийст. Ако Джъстис имаше част от сигурността със себе си по време на мача, това не беше видимо и сигурно не беше до него.

В студентската част Паркър Хил сподели картонена отрезка на лицето на Джъстис.

>

" Голям Джим! " Хил извика.

На 6 фута и 7 Джъстис се извисява над своите играчи, които назовават ​​бившия голфър от колежа просто „ Треньор “.

Бен Рутсън, някогашен спортист на Грийнбриър Ийст шеф и в този момент шеф, познава Джъстис от 10 години и споделя, че постоянно са имали положителни връзки.

„ За нас той е като всеки различен. Той е треньорът на Джъстис “, сподели Рутсън. „ Той е внушителен. Той е доста добър с нашите деца и доста добър с нашето учебно заведение. “

Размахвайки левия си крайник, до момента в който седеше на табуретка, Джъстис постави двете си ръце на главата от отчаяние, когато едно от неговите девойки пропусна полагане. Той го направи още веднъж, когато различен състезател сграбчи отбита топка, обърна се и хвърли топката непосредствено към съперник, който означи елементарно. Този гаф провокира по-късно укор от страна на Justice: „ Ще намалиш ли? “

Основно Justice се пробва да бъде окуражаващ за състав, цялостен с първокурсници и второкурсници. „ Покажете им какво можете “, сподели той по време на таймаут.

„ Той несъмнено ни основава сложни моменти “, сподели второкурсникът Кенеди Стюарт след загубата на Спартанс с 47-31 от защитаващия щатския първенец Моргантаун. Съотборничката Ава Уоркман бързо добави: „ Той също си прави смешки с нас. “

„ Те са бащини смешки “, изясни Стюарт, предизвиквайки игриво бутане от лъчезарния Джъстис.

Дъщерята на Джъстис, Джил, игра за него в държавния шампионат преди две десетилетия. Сега тя е президент на курорта на татко си и доктор в неговата здравна клиника. Брат й, Джей, ръководи фамилния бизнес с въглища и селскостопански услуги.

Грийнбриър Ийст също напредна за шампионата през 2020 година, само че часове преди мача, губернаторът Джъстис анулира всичко като пандемията COVID-19 обхвана Западна Вирджиния.

Сестрата на Стюарт беше в този екип.

Сега беше нейният ред.

„ Това е по-добре в сравнение с просто да ги виждам. Трябва да играя ", сподели Стюарт. „ И ще имам това вечно. “

Ако Джъстис завоюва мястото в Сената, той възнамерява да продължи да образова млади спортисти, макар провокациите на пътуването от Вашингтон.

„ Аз “ Ще го направя. По някакъв метод. Някак ", сподели Джъстис. „ Ще свърша работата, едвам бъда сенатор, в случай че се получи по този начин. Но ще бъда треньор. “

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР