Когато говорим за своя въглероден отпечатък върху околната среда, за

...
Когато говорим за своя въглероден отпечатък върху околната среда, за
Коментари Харесай

И със смартфона си вредим на климата

Когато приказваме за своя въглероден отпечатък върху околната среда , за приноса си към замърсяването на въздуха, първо се сещаме за метода, по който се придвижваме, както и за отоплението, което използваме.
 Томас Песке, климатичните промени, Земята от Космоса и новото предизвестие на астронавтите
Предупреждението на един астронавт, видял Земята отдалече

Същият проблем, друга вероятност

Но, става известно, и редица други действия от всекидневието са свързани с обособяване на парникови газове и утежняване на климатичната обстановка - даже и индиректно. Според нов разбор на компанията Greenspector, даже на пръв взор безобидното потребление на смарт телефона в действителност не е въглеродно неутрално .

Употребата на устройствата, които са непрестанно в ръцете ни, зависи от непрекъснатата работа на големи инфраструктури, които имат все по-голяма принос за климатичните промени.
 Снимка 553867

Според калкулации на компанията, ежедневното потребление на 10-те най-популярни обществени мрежи се равнява на пътуването на малко над километър с кола, което е близо 400 км. годишно .

А съгласно данни на друга компания - Statista, в света се употребяват повече от 15 милиарда мобилни устройства, което прави обсега на това " цифрово замърсяване " в действителност огромен. И в него се включва както резултатът от непрекъснатата работа на мощните сървъри на интернет фирмите, по този начин и непрекъснатият апетит за нови устройства и големият боклук, който основават потребителите, предава CNBC.
 Снимка 553869

5G технологията изисква потреблението на доста повече сила , а пред софтуерните колоси продължава да стои все по-наболелия проблем с превръщането на производството им в енергийно дейно. От Apple да вземем за пример влагат в системи за сила от възобновими източници.

И в случай че този проблем на пръв взор е нерешим, то не е напълно по този начин. Да ограничим потреблението на смарт телефона си наподобява е добра концепция както за нас и здравето ни, по този начин и за околната среда.
 Големият бариерен риф, климатичните промени, световното стопляне и при какви условия ще оцелеят коралите
Има ли вяра за Големия бариерен риф

При какви условия би могъл да оцелее

Защото до момента в който превъртаме в обществените мрежи едва ли се замисляме за тези големи центрове за данни , които обработват и съхраняват всяко наше деяние в обществените мрежи. Според калкулации, тези сървърни зали общо употребяват повече от 200 тераватчаса електрическа енергия годишно, което е към 1% от международното ползване на електрическа енергия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР