Когато говорим за гений, вероятно в главата ни първо изникват

...
Когато говорим за гений, вероятно в главата ни първо изникват
Коментари Харесай

Момичето, което е по-умно от Айнщайн и Стивън Хокинг

Когато приказваме за талант, евентуално в главата ни първо изникват имена като Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг . Хора, чиито разсъдък е потвърден освен посредством проби за просветеност, само че и с гениалните им открития. Те обаче от дълго време не са измежду нас.

А в случай че обърнем взор към сегашното, вниманието ни се стопира на едно 11-годишно момиче. Тара Шарифи е от Иран, само че живее и учи във Англия. Наскоро тя се явява на тест за просветеност на Менса в Оксфорд. А резултатът е кадърен да преобърне живота й.

Момичето изкарва цели 162 точки , който е най-високият вероятен резултат на IQ теста. Той е и над така наречен " равнище на гениите ". С него Шарифи съумява да надвие по точки даже Айнщайн и Хокинг. Откривателят на Теорията на относителността е с резултат 160 - също като на британския астрофизик.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Labodif (@labodif) на Юни 2, 2019 в 11:45 PDT

11-годишната ученичка споделя, че не е очаквала сходен резултат. Решението да се яви на теста пък е било по-скоро на родителите й. А след него тя към този момент е член на Менса - организацията на хората с най-високия коефициент на просветеност в света, написа SBS Life.
 Каква е връзката сред забравянето и интелигентността
Каква е връзката сред забравянето и интелигентността

Любопитно ново изследване

В бъдеще Шарифи счита да се занимава с математика, а всички от обкръжението й са безапелационни, че я чака ослепително бъдеще.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР