Когато едностранно беше спрян газът от Газпром много бързо трябваше

...
Когато едностранно беше спрян газът от Газпром много бързо трябваше
Коментари Харесай

Кирил Петков: Американският газ е подписан, двата кораба са тръгнали

Когато едностранно беше спрян газът от Газпром доста бързо трябваше да намерим опция с такава цена като на Газпром или по-добра. Прегледахме всички вероятни варианти. Доставките от Щатите са една опция макар превоза. Целият свят търси газ. Германия, Франция, Австрия. Всички желаят, тъй като виждат, че доставките от Газпром са несигурни. Исках да покажа, че България не е подвластна и че никой не може едностранно да ни извива ръцете. Това разяснява министър председателят Кирил Петков.

Той уточни още, че цената ще бъде долу-горе еквивалентна. Хубавата вест е, че редом договорихме и с азерския газ, тъй че да може да пристигна в България на 1 юли, без значение дали гръцката връзка е подготвена, сподели още министър председателят.

Той заяви, че " американският газ е подписан, двата кораба са тръгнали. Договорът е подписан от американска компания. Хубаво е да запазим конфиденциалност ".

Истината е, че се оправяме. Справихме се и с проблема с Украйна и оръжието. Хората би трябвало да се успокоят, сподели още министър-председателят.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР