Когато е на 23-годишна възраст Сунджи Сугая е изправен пред

...
Когато е на 23-годишна възраст Сунджи Сугая е изправен пред
Коментари Харесай

Предприемач, отказал да продаде бизнеса си на SoftBank, днес е на $10 милиона разстояние от първия си милиард

Когато е на 23-годишна възраст Сунджи Сугая е изправен пред обстановка, която трансформира живота му вечно. И тя проправя пътя му в корпоративния свят и му оказва помощ през днешния ден са стигне на крачка от това да се трансформира в милиардер.

През март 2000 година Сугая печели премия в съревнование на бизнес тематика, като част от журито е Масайоши Сон - създателят на японския колос SoftBank. След края на надпреварата той взема решение да изпрати благодарствено писмо до Сон, а по-късно и двамата се виждат онлайн.

Не минава доста време и Сугая получава предложение SoftBank да купи показаната от него концепция за 2,8 милиона $ и самият той да стане част от компанията.

Но младият тогава бизнесмен взема решение да откаже общително това предложение и стартира интензивно да създава личната си компания Optim Corp. Към днешна дата тя предлага платформи за ръководство на бизнеса въз основата на изкуствения разсъдък и на интернет на нещата.
 Двамата другари, основали компанията си с $25 000 през 2007-а, които станаха милиардери
Двамата другари, основали компанията си с $25 000 през 2007-а, които станаха милиардери

Само за седмица те съумяха да влязат в влиятелния клуб на милиардерите след дебюта на компанията им на борсата

Това се оказва вярното решение за Сунджи Сугая, който през днешния ден е напът да се трансформира в новия милиардер на Япония, а от това достижение го разделят единствено 10 милиона $.

Причината за това е скок от 79% на акциите на неговата Optim единствено от началото на годината и в допълнение растеж от 7,9% в средата на тази седмица. Продуктите на компанията се употребяват интензивно през последните няколко месеца, защото те оказват помощ на бизнеса по-лесно да провежда работата от разстояние.

В резултат на повишаването чистото благосъстояние на Сугая, който държи 64% дял в компанията, е достигнало 990 милиона $, демонстрират изчисленията на Bloomberg Billionaires Index.

Той показва, че разпространяването на ковид се е трансформирало в катализатор за бизнеси като неговия, които оказват помощ за прекосяването на бизнеса от офлайн към онлайн. " Дигитализацията напредва с доста бързи темпове през последните месеци ", споделя той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР