Когато другата страна, която трябва да взима умни решения, не

...
Когато другата страна, която трябва да взима умни решения, не
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Очевидно нещо не е наред

" Когато другата страна, която би трябвало да взима умни решения, не го прави, би трябвало по някакъв по-нервен метод да ѝ се покаже . В бюджета на музеи, галерии, библиотеки е планувано нарастване на заплата такова, че не покрива нарастването на минималната работна заплата и тези хора взимат съвсем толкоз, колкото е минималната работна заплата. Очевидно нещо не е наред и би трябвало да бъде казано ". 

Това сподели пред БНР президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов. 

По думите му е същински парадокс, когато преди две години са били увеличени средствата за заплата във всички администрации, а Министерство на вътрешните работи било прескочено

В предаването " Нещо повече " Манолов акцентира, че  хората няма да забогатеят от бюджета, " по тази причина няма смисъл да се градят илюзии "

И изрази терзание от това, в случай че продължи натискът за либерализиране на цените на тока за битовите консуматори

" Това значи, че този, който е плащал до момента 100 лв. за ток, след няколко дни ще би трябвало да заплаща 350 лв.. Никой не приказва за това. Тази глупава политика " цените да станат каквито са, пък страната ще подкрепя тези, които не могат да заплащат ", е смут. Първо, няма ясна формулировка за това кои са тези, които не могат да си заплащат тока. Второ, тази политика е нездравословна, тъй като, в случай че я следваме, ще пристигна денят, в който страната ще би трябвало да заплаща на всички ни тока ". 

Интервюто с Димитър Манолов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР