Когато дойде моментът на покупка на подови настилки за дома

...
Когато дойде моментът на покупка на подови настилки за дома
Коментари Харесай

Гранитогрес или мрамор: как да изберем най-подходящия материал за пода?

Когато пристигна моментът на покупка на подови настилки за дома или офиса, един от най-честите въпроси е коя от вариантите да изберете – гранитогрес или мрамор. И двата материала оферират изключителна устойчивост и хармония, само че имат и не дребни разлики. На кое да заложите?

Какви са главните разлики?

За да извършите един в действителност добър и осведомен избор, е доста значимо да знаете главните преимущества и дефекти на материалите, както и да следвате тези рекомендации. Ето повече информация:

естетика – и двата материала са красиви. Предимството на мрамора е, че е натурален камък. От друга страна, гранитогресът може съвършено да го имитира. И в двата случая избирате сред голям брой цветове и вариации;

издръжливост – макар че и в двата случая имате неотстъпчивост, точките тук несъмнено отиват при гранитогреса. Той е водоустойчив и е съвсем невероятно да поеме влага или да бъде надраскан. Има и страхотни качества за топлоизолация. Издръжливостта го прави подобаващ за пространства като хол, кулоар, кухня и други подложени на мощно натоварване;

поддръжка – мраморът е придирчив и изисква постоянно разчистване със специфични препарати, защото е сензитивен към всевъзможни киселини и химикали. Трябва постоянно да го полирате, в случай че желаете да запазите визията му. В другия случай – имате устойчива на петна и химикали подова настилка, която изисква минимални старания и може да се третира с всичко;

цена – с изключение на всички преимущества на гранитогреса, той е и много по-достъпен като цена. Това го прави бюджетен избор както за жилища, по този начин и за офис пространства.

Определено няма по какъв начин да подминете множеството прерогативи, свързани с поддръжката, които има гранитогресът. Всичко е въпрос и на дизайн на жилището, и на възприятие за жанр.

Съвети при слагане на гранитогрес

При монтажа на този материал е значимо да се съблюдават няколко основни стъпки, с цел да се подсигурява качественият резултат. Първо и най-основно, би трябвало доста добре да се почисти подовата повърхнина от прахуляк и нечистотия, а всевъзможни неравности и повреди – да бъдат отстранени. Друго изискване е да се употребява особено лепило и да следвате деликатно инструкциите на производителя. Полагането се стартира от средата на помещението, като плочките се слагат една до друга, следвайки авансово избрана скица или дизайн. Между тях би трябвало да има малко празно пространство, което най-после ще бъде фугирано. След като целият развой завърши, мястото би трябвало да се остави да изсъхне толкоз време, колкото е посочено на продукта, употребен за лепене. През този интервал не би трябвало да се стъпва по обработените елементи.

Следвайки тези стъпки, няма да имате никакъв проблем с полагането на новия си под, споделят от онлайн магазин Gaudi DS.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР