Когато дните се удължат, слънцето се задържи за по-дълго и

...
Когато дните се удължат, слънцето се задържи за по-дълго и
Коментари Харесай

Вкусът на Франция:  Салата с ориз и риба тон

Когато дните се удължат, слънцето се задържи за по-дълго и живакът хвръкне нагоре, стартира сезонът на пикника и барбекюто. Тази лесна салата участва постоянно на пикник във Франция или във ваканционните селища, когато човек няма предпочитание, време или условия за завъртяни ястия. Също по този начин е и добър метод за оползотворяване на към този момент сварен ориз, консерви или зеленчуци.
 

Необходимите артикули:

(за 4 порции)
150 г ориз
200 г риба звук натюр (от консерва)
140 г царевица (от консерва)
2 средноголеми домата
½ краставица
15-20 черни маслини
Сол, оцет, зехтин

Оризът се почиства, измива и сварява съгласно напътствията на опаковката. Оставя се да изстине изцяло. Краставицата се обелва и нарязва на едри кубчета. Доматите се почистват и нарязват на едри четвъртинки. В купа се разбъркват свареният ориз, отцедената царевица, прибавят се отцедената и натрошена на части риба звук, доматите, краставиците и маслините. Продуктите се объркват деликатно. Подправя се със сол, оцет и зехтин на усет. Сервира се студена, без да забравяме и чашата охладено розе.

Салатата търпи много разновидности: може да промените черните маслини със зелени, да добавите нарязана чушка, на мястото на царевицата, да подправите с лимон и друго растително олио, да поръсите с нарязан магданоз.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР