Когато дълги години имате мечта да станете банкер и на

...
Когато дълги години имате мечта да станете банкер и на
Коментари Харесай

Историята на Конрад Хилтън, който промени хотелиерския бизнес в света

Когато дълги години имате фантазия да станете банкер и на 31 осъзнаете, че фантазията ви се изплъзва през пръстите ви - какво е решението? Продължавайте да преследвате или променяте фантазията си!

Но какво е фантазия? Това е нещо далечно, само че осезаемо, недостъпно, само че действително.

Произхождайки от фамилията на бакалин Конрад Хилтън (8 деца в фамилията!), след фалирането на неговата банка, която траяла да действа по-малко от година, спестяванията му са единствено 5000 $. С последните си пари и смелостта да заеме 40 хиляди $ през 1919 година купува дребния Mobley Hotel в Тексас, разказваYandexZen.

Явно героят на тази история е в точното време на точното място. Собственикът на хотела към този момент бил стар и изтощен от работата си, а Конрад, гледайки бизнеса извън, незабавно вижда нещата, които могат да бъдат усъвършенствани. Хилтън подхожда рационално към въпроса и може би по време на покупката знае за хотела повече от самия притежател.

Плановете му са били в действителност амбициозни - Конрад желал да сътвори най-хубавия хотел в Тексас! (Дали още тогава е мислил, че ще успее да сътвори международна хотелиерска верига?).

Заобиколени сме от познати неща, на които даже не обръщаме внимание! Но в случай че се замислите - от кое място идват те?!

Минибар в хотелската стая, коктейли " Маргарита " и Пина Колада, тв приемници в хотелските стаи, порти с автоматизирани ключалки, климатик в стаите - ще бъдете сюрпризирани, само че всичко това е дело на Конрад Хилтън.

Хилтън е първият, който измисля подредба на хотелите по звезден рейтинг - от 1 до 5 звезди, която се употребява в целия свят и до през днешния ден. Разбира, че във фоайетата на хотелите има доста свободно място - и сложи там стелажи със артикули. По-късно тези зони се трансформират в марката Hilton Country Store. Освен това той коренно ревизира общата повърхност на хотела, като усилва броя на леглата.

През 1925 година се появява първият величествен хотел с 300 кревати, който с горделивост ще носи името на притежателя - Dallas Hilton.

Голямата меланхолия не пощадява никого и хотелиерският бизнес се трансформира в една от тези промишлености, които пострадват най-вече. Повече от 80% от фирмите в сектора. На Хилтън се постанова да продаде бизнеса си. Никой обаче не можеше да отхвърли, че Конрад е бил огромен експерт в областта на хотелиерството и новите притежатели на компанията го наемат за управител. През идващите няколко години, един по един, хотелите още веднъж се връщат в неговите ръце.
 Снимка 259195
Източник:

На какво се дължи триумфът на Конрад Хилтън и хотелската верига Hilton, която в този момент има към 4200 хотела по целия свят? Вярно е, че към този момент не принадлежат към семейство Хилтън (Конрад има 8 деца и повече от 100 внуци и правнуци!!).

Конрад Хилтън разпространява самостоятелен метод към клиентите и изключително към VIP персоните, като открива дребните им недостатъци и предлага дребни знаци на внимание. Например, през 1930 година на президента на Съединените щати са били оставени ментови бонбони в стаята му, които той доста обичал.

Хилтън предлага нововъведения, които никой до момента не е предложил - да вземем за пример телефон в стаята, който може да се обажда на всички места по света, без да се постанова да го прави посредством админ. Това е услугата за денонощна поддръжка, която неотложно взема решение въпросите на всички посетители. Също по този начин опцията да се настаните с домашните си любимци.

Това са и хотелите наоколо до летища, където е комфортно да отседнете преди или след тръгване - с спомагателни услуги за пасажери като безвъзмезден трансфер, табло с идващите и заминаващите полети, ранна закуска...

Изглежда, че всичко това са дреболии. Но доста дребни неща вършат нещо огромно.

Дори в този момент е допустимо да вземете на франчайзинг хотел от веригата хотели Hilton. Цена - 5 милиона $ (цената на франчайзинга не се е трансформирала от 1960 г.). Всеки с тази сума може да се причисли към империята на Хилтън със своите стандарти и равнище на обслужване.

Ако се интересувате от хотелиерството, започнете с книгата " Бъди мой посетител ", която Конрад Хилтън написа през 1966 година и която към момента е настолната Библия на всички хотелиери по света.

Това бе историята за един мъж на междинна възраст, който имаше единствено 1/9 от сумата, нужна за пускане на бизнес в джоба си, само че съумя да сътвори империя, която беше продадена през 2007 година за 26 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР