Когато чупите орехи, запазете черупките. Не трябва да ги изхвърляте.

...
Когато чупите орехи, запазете черупките. Не трябва да ги изхвърляте.
Коментари Харесай

В никакъв случай не изхвърляйте ореховите черупки. Ето за какво да ги използвате

Когато чупите орехи, запазете черупките. Не би трябвало да ги изхвърляте. Те са доста потребни и всеки умел градинар ще оцени тяхната приложимост в градината. Натрошените черупки от орехи могат да се употребяват за мулчиране на почвата към дърветата или по-големи цъфтящи шубраци в градината.

Освен това, ореховите черупки могат да се изгорят, а пепелта от тях става превъзходен подхранващ тор.

Орехови черупки за стайните растения

Ако нямате градина, отново запазете ореховите черупки. Получава се превъзходен дренаж в саксията. Поставете ги в саксията и по-късно ги покрийте със земя.
 Никога не сушете облеклата си НАВЪН през лятото, рисково е! Никога не сушете облеклата си НАВЪН през лятото, рисково е!
Прочетете всяка публикация за това по какъв начин да пестите сила у дома и един от първите препоръки ще е да сушите прането си навън, с цел да спести...

Обикновено, поставям цели половинки с дупката надолу в почвата. Тази “броня ” ви разрешава да намалите поливането на растението. Топлината и влагата остават под черупката.

Покритието с орехови черупки защищава почвата от бял налеп. Почвата става по-здрава и по-благоприятна за растенията. И това се дължи на наличието на йод в ореховата черупка.

Така направената ризница от черупки защищава почвата освен от бял налеп, само че и от гъбички и мушици. За паразитите е по-трудно да я пробият, а също по този начин се възпират от миризмата на йод. И най-после: саксията, украсена с черупки, наподобява очарователно. Съгласни ли сте?

Подходящи са черупките и на всевъзможни други типове ядки.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР