Когато чуем думата политик“, обикновено пред нас изниква образ на

...
Когато чуем думата политик“, обикновено пред нас изниква образ на
Коментари Харесай

13 от най-красивите и влиятелни жени в световната политика

Когато чуем думата „ политик “, нормално пред нас изниква облик на мъж на междинна възраст, със непоколебим костюм, сдържана усмивка и подписани пръсти на ръцете. Всъщност представителките на нежния пол набират все по-голяма мощ на комплицираната политическа сцена.

Ето 13 дами, които имат политически постижения, и потвърждават, че хубостта, интелектът и силата на характера могат да бъдат хармонично съчетани в един човек.

Мара Карфаня

Мара Карфаня е италиански политик, някогашен модел и ефирен водещ. Нейният политически път стартира още през 2004 година Тя е част от партията „ Форца Италия “, където се бори за правата на дамите. По самодейност на Карфаня през 2008 година е признат закон, съгласно който проституцията е закононарушение.
 Мара Карфаня Gettyimages
Кармен Кас

Кармен Кас е президент на Шахматния съюз в Естония в интервала 2004-2011 година и интензивно се бори за популяризирането на този спорт. Тя е и топмодел и с горделивост твърди, че за различка от множеството си колежки, има разсъдък.
 Кармен Кас Gettyimages
Сетрида Гига

Тази хубавица е известен политик в Ливан. В политиката попада през 1994 година, откакто нейният брачен партньор попада в пандиза заради политически аргументи. ТЯ се бори за неговата независимост, против политическите закани, арести и преследвания на жители.
Politička na nedělní večer - Sethrida Geagea (50), poslankyně libanonského parlamentu za district Bsharri za Lebanese 1/2
— Poslední skaut™ (@Posledniskaut) Кралица Рания

Рания ал-Абдула е актуалната кралица на Йордания. Нейната ясна позиция за настоящите въпроси, които вълнуват обществото, я трансформира в любимката на народа. Тя се застъпва за повишение на степента на обучение в страната. Основава неправителствена организация, която оказва помощ на дамите да вземат участие в икономическия живот.
 Кралица Рания Gettyimages
 
Кристина Фернандес де Киршнер

Кристина Фернандес де Киршнер е президент на Аржентина в интервала 2007-2015 година Сред многочислените й заслуги е амаляване на въздействието на олигалхическите кланове и подвластните им медии.
 Кристина Фернандес де Киршнер Gettyimages
По времето на де Киршнер Аржентина се избавя от бремето на външния си дълг и натрупва величествен авариен фонд за сметка на постъпленията от експорт на селскостопанска продукция. Национализирана е пенсионната система, въведени са заплащания в поддръжка на фамилията и майчинството, безработицата пада.

Орли Леви

Орли Леви е израелски политик. В момента е самостоятелен народен представител. Нейни цели са решаването на проблемите с сложните подрастващи, връщането на безплатните кръжоци, безвъзмездна стоматологична помощ, субсидирането на таксите за детски градини, намаляването на разделянето сред небогати и богати. Прави законопроект ориентиран към децата, жертви на закононарушения.
מה בעצם קרה בינך לבין יו ”ר המפלגה אביגדור ליברמן?
— מעריב אונליין (@MaarivOnline)
Ева Кайли

Красивата русокоска се сблъсква с политиката едвам на 24-годишна възраст, когато е определена в градския съвет на Солун. По-късно става народен представител в гръцкия парламент. Освен това тя заема висок пост в организация, защитаваща правата на гърците в чужбина.
 Ева Кайли Gettyimages

Кирстен Джилибранд

Кирстен Джилибранд е американски политик, младши сенатор от щата Ню Йорк в Сената на Съединени американски щати и член на Демократическата партия. Тя е на 42 години, което я прави най-младият член на Сената. Назначена е на мястото на Хилъри Клинтън от губернатора на щата Ню Йорк през 2009 година откакто Клинтън е определена за Държавен секретар на Съединени американски щати.
 Кирстен Джилибранд Gettyimages
Кирстен Джилибранд дава услугите си на правист на дамите политици и пази представителите на половите малцинства. Известна е с това, че се занимава с каузи за полово принуждение в университетите и в армията.

Колинда Грабар-Китарович

Колинда Грабар-Китарович е хърватски политик. Тя е четвъртият президент на Хърватия и първата жена държавен глава на страната. От 2011 до 2014 година Грабар-Китарович работи като асистент общоприет секретар за обществената дипломация на НАТО. Тя е първата жена на този пост.
 Колинда Грабар-Китарович Gettyimages

Джесинда Ардърн

Лидерът на Лейбъристката партия 37-годишната Джасинда Ардърн застава отпред на държавното управление на Нова Зеландия. Ардърн е третата жена на тази позиция в историята на страната, както и най-младият министър председател за повече от 150 години насам.
 Джесинда Ардърн Gettyimages

Шейха Моза бин Насер ал Миснед

Шейха Моза бин Насер ал Миснед е хубавицата, която е определяна за най-влиятелната жена в Арабския свят . Тя е втората от трите дами на шейх Хамад бин Калифа ал Тани, който беше емир на Катар от 1995 година доникъде на 2013 година

 Шейха Моза бин Насер ал Миснед Gettyimages
На Моза са поверени филантропични и благотворителни стратегии . Отговаря за редица планове, осъществя хрумвания, привлекли милионни вложения.
Раби Дхола

Раби Дхола е канадски политик от индийски генезис, член на Лидералната партия. Била е в Камарата на общините в интервала 2004-2011 година Участвала е в няколко фила в Боливуд.
 Раби Дхола Gettyimages
Шеридан Оливейра

До 2014 година Шеридан е секретар по развиването на човешките запаси в Бразилия. През 2014 година тя бе определена в Конгреса. Благодарение на Шеридан са създадени доста стратегии, които са трансформирали живота на жителите на Северна Бразилия към по-добро.  

A post shared by Shéridan Oliveira (@deputadasheridan) on Oct 25, 2017 at 2:19pm PDT
Социалните действия са й приоритет, както и подпомагането на дами, ангажирани в селското стопанство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР