Когато четем за това как изменението на климата влияе върху

...
Когато четем за това как изменението на климата влияе върху
Коментари Харесай

Защо изчезват врабчетата

Когато четем за това по какъв начин изменението на климата въздейства върху биоразнообразието и заплашва другите типове животни и растения, в визиите ни за измененията, които настъпват, някак си изключваме градовете.
 Пчелите, тяхното значение за планетата и те ли са най-важните същества
Колко живот ни остава, в случай че пчелите изчезнат

Стряскащите прогнози на учените

Градовете обаче са част от света, в който живеем, и в тях порастват и живеят живеят всевъзможни типове и подвидове животни, инсекти и растения. А истината е, че лека-полека градските птици стартират да изчезват.

В огромните градове има все по-малко врабчета. Именно там се следи най-високо равнище на понижаване на популацията на тези птици, които изчезват с тревожна скорост. Смята се, че през последните години и по разнообразни аргументи в Испания да вземем за пример има към 25 милиона по-малко врабчета , макар че наклонността е сходна и в други европейски страни.
 Снимка 450201

Градските птици оцеляват мъчно заради разнообразни фактори на околната среда, които са се трансформирали през последните години. В това число влиза хищничеството, взаимното битие с инвазивни типове, компликацията за намирането на храна (насекоми и ларви), нужна на младите човеци. Заедно с неналичието на нужната им храна обаче, несъразмерното замърсяване на въздуха се смята за една от главните аргументи за намаляването на градските птици .

Има и различен тип замърсяване, което също въздейства, и това е електромагнитното , породено от множеството антени в градовете, което директно визира дребните градски птици. Освен това множеството здания не са структури по подобен метод, че да разрешават на птиците елементарно да гнездят, старите клони на дърветата се отстраняват от съображения за сигурност и има все по-малко и по-малко зелени площи.
 Снимка 450202

Не единствено врабчета, само че и други типове птици, сред които лястовиците и бързолетите, понижават с бързи темпове. Истината е, че единствено посредством увеличение на количеството зелени площи и възстановяване на качеството на въздуха градските птици могат да продължат да живеят и да се развъждат, пишат от Hola.
 Утрехт, автобусните спирки, зелените покриви и пчелите
Как Утрехт се бори със замърсяването

Една страхотна концепция, която би трябвало да се приложи на повече места
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР