Когато Черно море стана свръхзастроено и комерсиализирано, човек започна да

...
Когато Черно море стана свръхзастроено и комерсиализирано, човек започна да
Коментари Харесай

Анита Димитрова: Когато Черно море стана комерсиализирано, хората насочиха вниманието си към другото най-близко до нас море - Бялото

Когато Черно море стана свръхзастроено и комерсиализирано, човек стартира да насочва вниманието си към другото най-близко до нас море – Бялото. Това сподели в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “ журналистът и странник Анита Димитрова, създател на книгата " Гръцко синьо. Не напълно справочник “.

" Книгата има желанието да покаже места, които в действителност не са толкоз известни и толкоз посещавани от българите, дали тъй като са логистично малко по-трудни и по-далечни, дали тъй като имената им са непознати, или пък тъй като нашият съотечественик не е привикнал общо взето да пътува по море, тъй като в Гърция фериботите, които се движат сред сушата и всички острови, са нещо като междуселски и междуградски превоз у нас, “ изясни тя. 

По думите й най-хубавият плаж е този на остров Елафонисос, който е доста дребен – единствено 3-4 км, само че със незабравим плаж, който се състои от два сърповидни плажа и съставлява невероятна панорама. Островът е от вида по-тихи места, по-далеч от комерсиализацията и лудницата, само че въпреки това е прекомерно дълго пътуването до него и не е доста подобаващ за хора с дребни деца, изясни тя. " Далечните дестинации са подобаващи за хора с по-големи деца или без деца, “ заключи журналистът.

Възможностите за красиви и усамотени плажове в Гърция за влюбени двойки са доста. " Двойките, които търсят успокоение, могат да го намерят тук-там, чиито имена не са чували – просто би трябвало да се поразровят малко, “ сподели тя и даде образец с остров Сифнос, който е доста подобаващ, защото към момента не е обиден в такава степен от всеобщия туризъм. Според пътешественика и на най-комерсиалния остров може да се откри място за двама, а " когато човек желае достоверно прекарване, просто би трябвало да кривне една концепция от отъпкания маршрут, и ще го откри “.

Иос е островът, където още от 80-те години е обичано място за купонясване на младежите. " И в този момент продължава да има доста нощни заведения и празненства на острова, “ изясни Анита Димитрова и добави, че Миконос е другият остров, който е прочут с тази популярност, само че той към този момент е доста безценен и минава в по-висока категория. " Разбира се има на доста острови с такава популярност: има подобен курорт на Корфу, прочут с алкохолният си туризъм, на Закинтос, на Крит също по този начин. Така че в случай че това е нещото, което човек търси, няма да остане неудовлетворен, “ сподели тя.

" И макар, че в книгата " Гръцко синьо “ е препоръка към морето, бих предложила хората да навлязат и по-навътре в Гърция към вътрешността, където в действителност в планинските села се е запазил в най-голяма степен достоверният живот и архитектура. “

Премиерата на книгата ще се състои на 21 май от 18.30 часа във PhotoSynthesis.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР