Когато чакате гости, изненадайте ги с ямайска пилешка салата. Тя

...
Когато чакате гости, изненадайте ги с ямайска пилешка салата. Тя
Коментари Харесай

Какво да сготвим за гости

Когато чакате посетители, изненадайте ги с ямайска пилешка салата. Тя се подготвя бързо и е доста вкусна.

Необходими артикули: 300 грама пилешки гърди, 300 грама китайско зеле, 50 мл сметана, лимонен сок, сол, зехтин, 50 грама пилешки дробчета, малко масло, горчица, черен пипер.

Пилешките гърди се нарязват на дребни късчета и се запържват. Китайското зеле се нарязва на едро и се поставя в купа за салата. Върху него се разпределя пърженото месо.

Пилешките дробчета се запържват в масло, поставя се в блендер дружно с образувалата се от пърженето течност, прибавя се сметаната, лимоновият сок, горчицата, солта и черния пипер. Разбърква се до положение на крем. Салатата се залива със соса и се сервира.

 Какво да сготвим за посетители

Основното ядене за гостите ви може да е пилешко по италиански.

Необходими артикули: 2 глави лук, 4 скилидки чесън, 1 стъбълце целина, зехтин, 400 грама бутчета – долната част, 400 грама пилешки крилца, 200 грама бекон, 200 мл бяло изсъхнало вино, 2 дафинови листа, щипка розмарин, 200 грама консервиран червен фасул, масло за пържене, 300 грама консервирани домати.

Нарежете на ситно лука и чесъна. Измийте стъблото целина и го нарежете на ситно. Запържете лука, чесъна и целината в зехтин. Нарежете бекона на ситно, прибавете към зеленчуците и пържете седем минути, като разбърквате.

Пилешките бутчета и крилца се измиват и се подсушават. Пилешкото се запържва в масло, по четири минути от всяка страна, посолява се на усет.

Залива се с бялото вино, готви се на мощен огън, като непрекъснато се разбърква, до момента в който виното не се изпари изцяло. Добавят се консервираните доматите, розмаринът и дафиновият лист. Доливат се 100 мл студена вода, разбърква се и се кипва.

Добавят се авансово запържените зеленчуци с бекон. Добавя се консервираният червен фасул, похлупва се с похлупак и се задушава петнадесет минути на слаб огън.

Изненадайте гостите си с бразилски крем с кафе. Необходими артикули: 55 грама кафе, 15 грама желатин, 3 жълтъка, 1 ванилия, 50 грама белени орехи, 50 грама захар, 300 мл сметана, 30 грама пудра захар.

Залейте желатина с 200 мл студена преварена вода и оставете да бухне.

Сварете кафето с 300 мл вода и прецедете през решето.

Разбийте жълтъците със захарта, прибавете кафето и затоплете, като непрекъснато разбърквате, на слаб огън до втвърдяване. Добавя се набъбналият желатин и ванилията и се разбърква.

Сметаната се разрушава с пудрата захар и се смесва с охладената кафена примес. Разпределя се във формички и се оставя да се стегне в хладилника. Всеки крем се украсява с по една орехова ядка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР