Когато бяхме малко гледахме самолетите и се чудехме Как е

...
Когато бяхме малко гледахме самолетите и се чудехме Как е
Коментари Харесай

Самолетите издържат на удар от светкавица: 11 факта за пътуването с тези машини

Когато бяхме малко гледахме самолетите и се чудехме „ Как е допустимо сходна голяма машина да лети? “. Днес, като възрастни, знаем (поне отчасти) отговора на този въпрос. Естеството на пътуването със аероплан обаче продължава да вълнува много хора.

В идващите редове ще откриете 11 изненадващи обстоятелството по тематиката, предоставени от BrightSide.

Самолетите устоят на удар от мълния

Според статистиките всяка година светкавици удрят разнообразни самолети. Тези произшествия нормално се случват без каквито и да било рискови последици за пасажерите, защото актуалните машини имат особено покритие, което ги защищава от сходни рискови резултати.

Най-безопасното място в самолета просто не съществува

Резултатите от изследване, извършено от списание TIME демонстрират, че вероятността да оцелеете след случай със аероплан е по-висока, в случай че пасажерът стои в към кърмата на самолета. Въпреки това съгласно информацията от специфичната американска авиационна работа, „ най-безопасната седалка “ в действителност не съществува. В случай на заплаха постоянно съществуват незнайни, които не могат да се вземат под внимание, с цел да се възнамерява оцеляването.

Някои самолети имат скрито поделение за екипажа

При по продължителните полети членовете на екипажа работят близо по 16 часа. За да могат да си починат малко, те употребяват дребни стаички за 6-10 души. Ето по какъв начин наподобяват.

Ако единият мотор се скапе, самолетът отново може да доближи до дестинацията си

Мисълта, че моторът може да се скапе, ужасява всеки пасажер. Съвременните самолети обаче са готови и за сходни обстановки. Нещо повече – самите направления са планувани по този начин, че при един неработещ мотор машината отново да може да стигне до набелязаното летище.

Защо при кацане и политане осветлението се понижава, а щорите се подвигат?

Когато самолетът излетява или се насочва към земята в тъмното, светлините постоянно се понижават. Това се прави като застраховка –в случай на незабавна евакуация пасажерите и екипажът да са привикнали с тъмнината. Това би им разрешило да се движат по-бързо.

Щорите на прозорците би трябвало да са вдигнати по същата причина. Така пасажерите могат да употребяват естествената външна светлина и в същото време разрешава на екипажа да реши външната обстановка и да реши от коя страна ще е по-безопасно да стартират спешната евакуация.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР