Когато Арчи Харисън се роди, принц Хари и Меган Маркъл

...
Когато Арчи Харисън се роди, принц Хари и Меган Маркъл
Коментари Харесай

Арчи не е принц, но ще трябва да спази едно кралско правило - slava.bg

Когато Арчи Харисън се роди, принц Хари и Меган Маркъл взеха решение да не му дават купа, с цел да му обезпечат по-нормално детство и по-спокоен живот. Двамата даже се отхвърлиха от своите кралски облаги, отпътуваха за Америка и към този момент се смятат като елементарни жители на света.

Въпреки че към Арчи няма да се обръщаме с Ваше височество, момченцето въпреки всичко ще би трябвало да съблюдава едно строго кралско предписание. Става дума за закон, който е признат през 2013 година и попада в графата "Наследници на короната ". То гласи, че всеки член на кралското семейство, който е на шесто или по-горно място в линията за трона, би трябвало да получи позволение от монархията, с цел да се ожени.

Според специалиста Йън Макмартан, това предписание евентуално ще се приложи и за Арчи, даже да не извършва кралски отговорности и да не носи купа. Защото тук има една измама. Въпреки, че Меган и Хари не дадоха кралско звание на сина си, той автоматизирано ще стане принц, когато дядо му - принц Чалрз, седне на трона. Арчи ще може да се откаже от купата, когато стане на 18 години.

Законът от 2013 година цели да се осъвремени голям брой остарели и дискриминационни правила, свързани с монархията. Именно той разреши на всяко първородно дете да е кандидат за трона, без значение от неговия пол. По времето, когато Арчи намерения за сватба, най-вероятно принц Чарлз или принц Уилям ще ръководят Англия, което значи, че той ще би трябвало да помоли за тяхното позволение.

В момента Арчи е седми в класацията за заместничество след татко си, принц Чарлз, принц Уилям и трите му деца - Джордж, Шарлот и Луи. Когато Чалрз заеме трона, Арчи ще се измести с едно място напред и ще попадне под върховенството на закона от 2013 година.

Източник: tialoto
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР