Кога умира душата? Кои души са мъртви? Тези, чиито тела

...
Кога умира душата? Кои души са мъртви? Тези, чиито тела
Коментари Харесай

Вдъхновеният от войната спектакъл Мъртви души гледаме в София

Кога умира душата? Кои души са мъртви? Тези, чиито тела са убити или умрели или душите могат да умират преди телата? Умирането на душата еднократен и еднопосочен акт ли е? Ако убиеш или навредиш на някого, това наранява ли душата ти? Може ли да се родиш без душа?

Отговорите на тези въпроси слага Гогол преди повече от век и половина. Днес спектакълът “Мъртви души ” изследва езика на телата по време на война, пробвайки се да разбере какво се случва с душата в тази рискова обстановка.

На 7 и 8 юни от 19:30 ч. премиерно за София на огромната сцена в Регионалния център за модерно изкуство " Топлоцентрала " ще бъде показан танцовият театър " Мъртви души " по концепция, хореография, драматургия и постановка на Гергана Димитрова, копродукция на " 36 маймуни ", One Dance week и " Топлоцентрала ". 

" Мъртви души " е вдъхновен от едноименния роман-поема на Гогол и е отдаден на нашето съвремие и въздействието, което актуалната война в Украйна оказва върху всички нас. Спектакълът съчетава в себе си танц, спектакъл, актуален цирк, опера и снимка. Без помощта на думи всяко от тези изкуства се трансформира в изразно средство, търсейки същността на човешката душа.

Може ли Гогол да бъде подложен без думи. Представлението бе посрещнато с аплодисменти от публиката и висока оценка от рецензията на One Dance Week в Пловдив преди по-малко от месец. 


 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР