Кога ще преминем към зимно часово време? Този въпрос си

...
Кога ще преминем към зимно часово време? Този въпрос си
Коментари Харесай

Пак местим стрелките с един час назад! Вижте кога:

Кога ще преминем към зимно часово време? Този въпрос си задават от ден на ден хора, тъй като на следващия ден стартира месецът, в който вършим тази смяна. Тази есен ще преместим стрелките на часовниците с един час обратно на 29 октомври.

Това би трябвало да стане в 04.00 часа след среднощ. Всъщност това е общоприетото астрономическо време, до момента в който лятното е изключително.

През септември 2018 година Европейската комисия излезе с предложение местенето на стрелките да се случи за последно, като другите страни да изберат до март дали желаят да останат на астрономическо време (зимно), или на лятно часово време.

Прекратяването на промяната тутакси обаче към този момент се отсрочи.

Смяната на часовото време на зимно и лятно е според разпореждане № 94 от 13 март 1997 година на Министерския съвет. С него се вкарва всяка година в нощта против последната неделя на октомври лятното часово време да премине в зимно, а в последната неделя на март – към лятно.

Идеята за промяна на времето първо хрумва на Бенджамин Франклин. Той написа писмо до редактор на вестник „ Парижки вестник “ през 1784 година, като предлага на парижани да стават и да си лягат по-рано.

На процедура концепцията е приложена от немското държавно управление по време на Първата международна война в интервала 30 април – 1 октомври 1916 година Англия е втората страна, която първоначално вкарва лятно часово време от 21 май до 1 октомври 1916 година

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg