Кога последно сте гледали филм с нея? Отдавна, казвате, и

...
Кога последно сте гледали филм с нея? Отдавна, казвате, и
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Гуинет Полтроу и диетите…пардон, мъжете

Кога последно сте гледали филм с нея? Отдавна, казвате, и то един, който повтаряха по малкия екран за стотен път. А по кое време последно сте мирисали декоративна свещ, която ухае на вагината й? Изобщо не сте, тъй като се сещате за други неща, за които бихте похарчили по-добре едни 75 $? Разбираемо. И финален въпрос: Пробвали ли сте нейната диета от 300 калории дневно, състояща се от чаша вода със стиска лимон на стайна температура и чорба от нахут? Не сте?

А би трябвало. Трябва да извършите всички тези неща, в случай че желаете да влезете в света на нашата героиня и да усетите най-малко за малко какво е да си нея? А тя е една от най-богатите, най-щастливите и най-слабите половинвековни дами, в миналото стъпвали по тази земя.

Защото тя е русокосото привидение, изтъкано като че ли от слънце и вятър – Гуинет Полтроу.

На 27 септември актрисата, която в миналото ни омайност с функциите си в “Ема ”, “Големите очаквания ”, “Влюбеният Шекспир ” и “Талантливият мистър Рипли ”, навърши 50 години. И въобще не й личат. Поне в случай че се съди от последните й фотоси във Vogue, на които театралничи единствено по голо тяло, покрито със златна багра. И в случай че се питате кой от пет години публично доставя оргазми на това напълно тяло, дано ви кажа. Името му е Брадли. Брад за приятелите. Той е публицист, режисьор и продуцент (на сериала “Кръцни-срежи ”, сред другото), който, да си призная, персонално леко намразих, щом разбрах, че с него Полтроу е заменила всемирния любим – фронтмена на Coldplаy, Крис Мартин.

Това е история за една остаряла обич, само че и за една нова обич. Както и за мястото, където се пресичат.

Нека почтеното й изражение на Ботичелова Венера и нежната физика на морска сирена не ви подвеждат – през леглото на това момиче са минали не един и двама. За Брад Пит и Бен Афлек знаем сигурно, а за други нейни краткосрочни завоевания, като Скот Спийдмън, Люк Уилсън, Браян Адамс и Джеймс Пюрфой, единствено се шушука.

С Брад Пит се срещат на снимачната площадка на депресиращия крими-трилър “Седем ” през 1994-а.  Превръщат се в една от паметните известни двойки на 90-те – олицетворение на всичко секси, изискан, бунтарско, с което това десетилетие ще остане в историята на поп културата. Лицата им са на всички места и всички им се възхищават, тъй като наподобяват невероятно красиви и невероятно влюбени.

Брад е по този начин решен да пази Гуинет от всичко неприятно в този свят, че несъмнено е първото гадже на жена, към която Харви Уайнстийн е отправял неприлични оферти, което си е разрешило (много преди MeToo!) да се конфронтира с продуцента и да го заплаши, че ще го направи на кайма, в случай че си разреши още един път да накара обичаната му да се усеща неловко в негово наличие. Пит предлага брак на обичаната си през 1996-а, само че единствено няколко месеца по-късно цялата работа се разсъхва. Години по-късно актрисата ще каже пред радиоводещия Хауърд Стърн ведно изявление, че станало добре, че в точния момент разтурили годежа, тъй като на 22 въобще не била наясно какви ги прави.

Години по-късно Пит и Полтроу към момента са доста близки. През юни т.г. двамата дават взаимно изявление във връзка учредената от актрисата/бизнес дама/лайфстайл гуру компания Goop. Това се оказва превъзходен мотив за някогашните да си разменят самопризнания за безконечна любов и обич и, къде на смешка, къде съществено, Гуинет възкликва: “Трябваше да се омъжа за Брад. Чак в този момент го разбирам, с 20 години забавяне. ”

Обратно в 90-те. Бен Афлек заменя Брад Пит в сърцето и леглото на Гуинет, само че и той не съумява да се задържи там задълго. Запознават се през 97-а на празненство, проведено, познайте от кого!  От нашия остарял познайник Харви Уайнстийн, несъмнено. Без доста да се церемонят, стават гаджета и дори се снимат дружно в  два кино лентата: “Влюбеният Шекспир ” и “Неочакван поврат ”. Какво обаче се случва в тази връзка, че да завърши след по-малко от три години? Обяснението на Полтроу: “Различни ценностни ситеми. Идеалната жена за Бен е стриптийзьорка – без значение каква, стига да му сервира студена бира по бикини. ”

След раздялата с Афлек Гуинет е независима единица в продължение на към две години. До момента, когато в бекстейджа след концерт на Coldplay не се заговаря с вокалиста на групата, Крис Мартин.  Сватбата към този момент не е мираж, тъй като година по-късно се женят на загадка гала, на която не участват даже най-близките родственици. От десетгодишния им брак се раждат две деца, Епъл и Моузес. Освен интервала на следроднилна меланхолия, в която Гуинет изпада след раждането на сина им, всичко останало в живота на фамилията е цветя и рози. Крис се кълне, че е уцелил джакпота с тази жена.

Само че “тази жена ” стартира от ден на ден да залита по нетрадиционни начин на живот практики и мъчителни хранителни режими. Самата тя е тествала всевъзможни диети: макробиотична (при която храната се претърпя извънредно дълго), очистваща зелево-лимонена, салатено-протеинова… Прехвърлилата 40-те Гуинет наподобява по-вманиачена по здравословното хранене, както в никакъв случай преди този момент. Толкова е уверена, че е на прав път, че не вижда проблем в това, че подлага децата си надали не на апетит, отказвайки да им дава каквато и да храна, съдържаща въглехидрати.

Така, около манията на майка им, за Епъл и Мозес пицата, оризът и пастата се трансформират в неосъществим идеал. На въпроса за какво подлага фамилията си на такива строги хранителни режими, Гуинет си има подготвен отговор: всички имат нетърпимост към глутена, млечните артикули и яйцата, тъй че аз просто се пробвам да направя живота им по-поносим. Диетолозите-специалисти обаче не мислят по този начин. Възмутени са, че Полтроу лишава децата си от въглехидрати в случай, че човек, изключително на тази млада възраст, се нуждае от гликогена в тях, с цел да действа мозъкът му вярно.

Явно на Крис Мартин в един миг му е пристигнало до гуша от киноа и вода с лимон, с цел да реши да завърши с този брак.  Разбира се, това може да е единствено една от аргументите за развода. Друга допустима причина е и най-тривиалната за такива артистични фамилии – натоварени графици и дълги интервали на разлъка.

Вторият брачен партньор на Полтроу не може да бие по хубост и популярност предходните мъже в живота й, само че наподобява, че на него най-добре му понасят диетите на предприемчивата му брачна половинка. 

Фалчук и Полтроу се срещат през 2010-а около присъединяване й като гост-звезда в продуцирания от него и Раян Мърфи музикален сериал Glee. Тогава Гуинет и Фалчук към момента са щастливо женени – за други хора. Ще мине цяла петилетка преди двамата да оповестят формалното връзката си, а това става на празненството по случай 50-ия рожден ден на Робърт Дауни-Джуниър.

За разлика от първата й женитба, която минава тихомълком, този път Полтроу желае всичко да е изпипано по холивудски – хората да гледат фотоси и да цъкат с език. И стартира с грандоманско годежно празненство през 2018-а, на което развява пръстен с голям наследник елмаз, с парите от който би се изхранила една средностатистическа африканска страна. Съюза на новосгодената двойка почитат все звезди от листата на холивудските отличници: Дженифър Анистън, Джулия Робъртс, Камерън Диас, Деми Муур, Стивън Спилбърг, Рийс Уидърспуун…

Обаче годежът е нищо в съпоставяне със сватбата, която се състои на 29 септември същата година в Хемптънс, Ню Йорк, и която, бих споделила, че избива рибата, в случай че Гуинет нямаше да възрази, че това е извънредно варварско изявление. За да се изфука на почитателите с  луксозния си тоалет на Валентино, както и с новия си брачен партньор, 45-годишната младоженка качва 48 фотоси от сватбата в уеб страницата на брандa си, Goop. И всички, несъмнено, цъкат с език – какъвто е и проектът.

“Страшно се вълнувам от това, което ми се случва. Досега не бях имала същинска женитба. А в този момент, макар че съм на 45, се усещам като на 21, ” споделя Полтроу пред списание People.

Вярваме й – с това тяло, кожа и лице, дори може да мине за тийнейджърка. Само децата й да не бяха в тази възраст! И Фалчук встъпва в този брак с “багаж ” – две деца от предходния си брак със Сюзен Букиник, който завършва по същото време като този на Мартин и Полтроу – през 2013-а.

След като най-сетне получава сватбата на фантазиите си, Полтроу няма да е помири с нищо по-долу от Малдивите за медения си месец. И оттова имаме доста фотоси, на които да цъкаме с език.

За разлика от предходния брак, този път съпрузите съумяват да съчетават съвършено натоварените си бизнес графици със фамилните задължения и даже им остава време за социализиране с някогашния на Гуинет, Крис, и новата му другарка, актрисата Дакота Джонсън. Двете фамилии си стават толкоз близки, че за Коледа Гуинет не пропуща да окачи чорап над камината и за Крис.

Брад поддържа във всичко новата си жена. Дори я насърчава да стартира да се снима още веднъж макар огромната й ангажираност с Goop. Уж почтено подмята, че е написал роля таман като за нея за сатиричния сериал на Netflix “Политикът ”. А не, никога, отсича изначало Гуинет! Само че Брад съумява да промени мнението й и в последна сметка Полтроу се включва в звездния каст на сериала. Фактът, че работи дружно със брачна половинка си, който, с изключение на сценарист, е и продуцент на “Политикът ”, прави връщането й към актьорството доста по-лесно.

Дали обаче ентусиазмът й за кино няма още веднъж да се изпари и тя ще продължи да продава кани за филтриране на вода, ленени чаршафи и златни вибратори за по 15 хиляди $, всичките с нейния печеливш лейбъл, времето ще покаже.

   

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР