Предварителен преглед на Испания срещу Англия: финал на Световното първенство по футбол за жени 2023

...
Кога: неделя, 20 август
Къде: Stadium Australia, Сидни, Австралия
Начало: 20:00 ч.
Коментари Харесай

Кога: неделя, 20 август
Къде: Stadium Australia, Сидни, Австралия
Начало: 20:00 ч. (10:00 GMT)

Сцената е готова: Ла Роха и Лъвиците, два европейски отбора в тежка категория, ще играят финала на Световната купа за жени в Сидни в неделя.

Това бележи края на един забележителен турнир, който е капсулирал всичко, което красивата игра може да предложи; от груповите фази, които се колебаеха между несъответствия с високи резултати и стегнати, предпазливи отбранителни прояви до висококачествените фази на елиминациите, изпъстрени с разстройства, драма с дузпите и проявите на радост и болка, които придружават такова високо напрежение.

Ла Роха вкара впечатляващите 17 гола в турнира.

След доминиращи първи два мача и вече класирани за директните елиминации, те дори си позволиха спад в концентрацията и бяха победени с 4-0 от Япония.

В фазите на елиминациите те имаха по-трудно време, надминавайки Холандия с 2-1 на четвъртфиналите с победа в 111-ата минута. На полуфинала Швеция и Испания поднесоха трилър, като Олга Кармона отбеляза победния гол в 89-ата минута с възхитителен изстрел от далечно разстояние, който се отби от напречната греда и над линията.

Лъвиците нямат загуба в турнира и постигнаха някои впечатляващи резултати, не на последно място победата им с 3-1 над съдомакина Австралия на полуфинала.

Въпреки това понякога те показват известна уязвимост, особено срещу Нигерия, която можеше да победи Англия на четвъртфинала, ако не беше някакво своенравно завършване.

Ако последният път, когато двамата са се срещнали, може да се каже, значи ни очаква удоволствие. На четвъртфиналите на Европейското първенство миналата година Англия спечели изоставане, след като ударът на Естер Гонзалес през първото полувреме даде преднина на Испания.

Ударът от далечна дистанция на Джорджия Стануей в последните минути, за да го спечели за бъдещите шампиони, без съмнение ще бъде повторен много пъти в съблекалнята на Англия преди финала в неделя.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР