Кога е подходящо да поднесем тортата - по наше мнение

...
Кога е подходящо да поднесем тортата - по наше мнение
Коментари Харесай

Бисквитена торта със рози от сметана

Кога е уместно да поднесем тортата - по наше мнение - ВИНАГИ

Необходими Продукти

● бисквити - 5 бр. Закуска бели
● бисквити 5 бр. с какао закуска
● прясно мляко - 600 мл
● захар - 5 - 6 с.л.
● нишесте - 1 пакет ягода /50 - 60 г/
● крем сметана - 1 пакет
● прясно мляко - студено 150 мл
● сладкарска багра - алена 3 капки + зелена 3 капки
● захарни перли - за украса с

Начин на подготвяне

Загрява се 500 мл прясното мляко със захарта да заври.

В 100 мл прясно мляко се разбърква нишесте ягода на гладка каша и сипваме в горещото мляко, бърка се непрестанно да не загори, до момента в който кремът сгъсти и се смъква от котлона.

Разделя се на две елементи в купички. В едната част се натрошават кафяви бисквити на дребни части, разбърква се добре, без да става на каша, и сипваме в силиконова форма сърце, като от горната страна се заравнява.

В останалия крем ягода се натрошават бели бисквити и разбъркани сипваме върху кафявия блат.

Оставя се за 2-3 часа в ледник и след това се обръща в паница.

Приготвя се сметановият крем, като в купа сипваме студеното прясно мляко, прибавя се сметановият крем и с миксер се разрушава за 3 минути до втвърдяване. Отделя се 1/3 примес в чаша да остане бял.

Останалият се разделя на две елементи. В едната сипваме зелена багра, в другата - алена багра, и разбъркваме добре, да се получи постоянен цвят.

Започва радостната част с оформяне на рози. От хартия за печене се изрязват квадрати, тъй като малко хора имат подложка за оформяне. В средата се бодва една солета. Сипва се розовият крем в пош с накрайник за рози и започваме да вършим кръгчета към солетата, до момента в който се оформи роза, след това солетата се изтегля изпод и розата остава върху хартията. Като за първи път съм удовлетворена.

От фунийка, приготвена от хартия за печене и срязана с ножица начело, сипваме сметаната с резедав цвят и върху тортата се оформят листа, а в средата - по една розова роза, може и бяла.

Краят на тортата се огражда с бяла сметана, забожда се по една захарна перла в средата на розата и нашата торта с рози е подготвена.

Вкусно и красиво!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР