Кога българският парламент ще актуализира бюджета?. Това бе отговорът на

...
Кога българският парламент ще актуализира бюджета?. Това бе отговорът на
Коментари Харесай

Румен Радев: Аз ще преценя на кого и кога да връча мандата за правителство

" Кога българският парламент ще актуализира бюджета? ". Това бе отговорът на президента Румен Радев на въпрос за сформиране на кабинет, представен от " " . Държавният глава е на визитата на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", където се срещна на място с подхванатите ограничения по казуса.

" Не можем по безконтролен метод да се отнасяме към българските жители. Има значими, има тревожни въпроси, които изискват актуализацията на този бюджет . Ние не можем да оставим хората в наближаваща пандемична рецесия, без финансова и обществена поддръжка - за бизнеса, за опазването на здравето, за медиците на първа линия ", сподели Радев във връзка с бюджета.
 Асен Василев предложи на депутатите да посмятат с калкулатор
Асен Василев предложи на депутатите да посмятат с калкулатор

Как да осигурим бюджета до края на годината

По думите му се чака отговорност от всички парламентарно показани партии. " Искам да видя явен . И от това ще си проличи кой работи за хората и кой сее безпорядък в страната ", заключи президентът.

Държавният глава възнамерява да направи нови съвещания с партиите, с цел да реши по кое време и на кого да връчи третия мандат. Това ще стане откакто чуе концепциите на парламентарно показаните партии за сформиране на държавно управление.
 Подготвят се нови места за настаняване на мигранти
Подготвят се нови места за настаняване на мигранти

Бойко Рашков: Не би трябвало да се успокояваме, към границата на Европейски Съюз идват групи

При визитата си на турската граница президентът съобщи, че миграционният напън нараства и това е обяснимо. " Обяснимо е тъй като талибаните си възстановяват контрола върху Афганистан и това влече нов риск за миграционна рецесия за Европа. България е сухопътна граница , външна за Европейски Съюз на пътя на този мигрантски поток. Така че рискът за нас неизбежно се усилва ", добави Радев.

Днес президентът е на планувано посещаване на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", където е Тристранният взаимен контактен център за полицейско и митническо съдействие. След това той прегледа Регионалния координационен център в РДГП - Елхово.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР