Кое е по-велика сила? Старата мечта или внезапно сбъдналото се

...
Кое е по-велика сила? Старата мечта или внезапно сбъдналото се
Коментари Харесай

Wannabe in Your Hands - сетивен онлайн пърформанс

Кое е по-велика мощ? Старата фантазия или ненадейно сбъдналото се предпочитание? Няма значение, в случай че човек не има силата да повярва и да прави. Ако има тази мощ, човек няма потребност да знае – той към този момент Е. " Wannabe in Your Hands " е осезателен онлайн пърформанс на Елиян Аройо.
Не е инцидентен изборът на заглавие за този пърформанс. По формулировка " Wannabe " е човек, който желае или се стреми да бъде някой или нещо друго, или който се пробва да наподобява или да се държи като някой различен. Не рядко това е определение и за човек, който желае да бъде нещо, само че не е напреднал или явно няма гений.
Какво е " Wannabe " - то, което владее всеки от нас? Може ли то да бъде катализатор на сбъдване на фантазии или пък е нашето бягство в паралелна действителност?
Участието ви в този онлайн пърформанс е гратис , само че с авансово записване за приемане на линк за достъп.
Дати и часове на осъществяване:
22.03.2021 година - 19 часа;
23.03.2021 година - 19 часа;
24.03.2021 година - 19 часа;
Моля, изберете дата във формата:. Място на осъществяване е онлайн платформата Zoom. На посочените от вас контакти ще получите линк за достъп и указания.
След края на пърформанса сте поканени да останете за диалог с артистичния екип.

" Wannabe in Your Hands " е основан в съдействие с Габриела Петрова, Милена Станойевич и артистичния екип на Inner Theater Company. Музиката е дело на Елиян Аройо, а графичният дизайн на Саша Хаджиева.
" Wannabe in Your Hands " е част от поредицата онлайн сетивни пърформанси на Inner Theater Company. Петима актьора се пробват да открият метод за на пръв взор нещо невероятно - имплементиране на сетивните и интерактивни способи в цифрова среда. Сетивото, с което Елиян Аройо е избрал да работи, е зрението, само че както той самичък споделя, в процеса го е водила цялата сетивност у индивида и той по-скоро е на мнение, че е работил със сетивото ДУША.
Относно най-голямото предизвикателство в основаването на онлайн осезателен пърформанс той споделя: " Предизвикателството в тази ситуация беше, че търсейки междина в цифровата сцена на съответната артистичната форма, в която работим, съществуваше заплаха, да прескоча или да се спася, по този начин да се каже в друга форма, която е към този момент наложена. Искам да съм възпитаник и изобретател по едно и също време, а не " да му намеря лесното " ".


Снимка: Филип Михайлов
Началото на поредицата онлайн сетивни пърформанси на Inner Theater Company беше сложено през декември с докосването, а през идните месеци - март, април и май, ще имате опция да се потопите в света на останалите сетива. Пърформънсите са част от план " Сетивни и имерсивни театрални практики в цифров подтекст " на Inner Theater Company. С финансовата поддръжка на Национален фонд " Култура ", Програма " Публики " 2020 и медийното партньорство на Actualno.com
За повече информация:
Елиян Аройо приключва Актьорско майсторство за музикален спектакъл в НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов ". Обича театралната прахуляк, само че на драго сърце застава и пред камерата. Участва в представления на интерактивен и осезателен спектакъл. Поради необятната си компетентност се старае еднообразно добре да се оправя и с трите дисциплини – спектакъл, пеене и танц, а в работата си като учител на деца се пробва да развива същите умения у тях. Самият той не стопира да търси нови гении в себе си като в последно време опитва в региона на рисуването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР