Кое е първото нещо, което трябва да научим, когато караме

...
Кое е първото нещо, което трябва да научим, когато караме
Коментари Харесай

Ски упражнения - Да подготвим краката - II

Кое е първото нещо, което би трябвало да научим, когато караме ски? Как да падаме!
Падането е неизменима част от карането на ските, нещо което колкото по-рано осъзнаем толкоз по-добре ще успеем да се насладим на това необикновено прекарване.

А ето и упражненията за крайници

Приклякане
Стъпалата са успоредни и леко разкрачени. Без да отлепяме петите от пода, едва наклонени напред приклякаме броейки 1,2,3 (на 3 сме съвсем до земята), на 4 бързо обтягаме в изходна позиция краката и цялото тяло. Повтаряме упражнението 6-7 пъти. Можем да разнобразим упражнението, като на 5 подскочим във въздуха, връщайки тялото в приклекнала позиция.
Във вид 2 на упражнението, подпираме гърба си на вратата, дрешника или друга плъзгаща се повърхнина. Приклякаме в позиция като че ли сме седнали на стол и започваме да се плъзгаме нагоре надолу. Страхотно упражнение за крайници и седалищни мускули.

Клякане и ставане.
С боси крайници и прибрани ръце изправена - повдигаш се първо на пръсти, след което последователно клякаш. Когато коленете ти стигнат най-близко до пода, клякаш изтласквайки бедрата напред и изправяйки пръстите на стъпалата. За да се изправиш от клекнало състояние, би трябвало да свиеш пръстите на стъпалата и с изхвърляне на тялото обратно преминаваш в главно състояние. Така се овладява преместването на точката на тежест на тялото и е прелестно упражнение за мускулите на краката. Повтаря се 5-6 пъти, като броя се усилва с времето.

Подготовка за рало
Ако ще се качваш за първи път на ски, то скоро ще схванеш че ралото е доста значимо.
Заставаме в необятен разкривен стоеж. Пръстите на краката са ориентирани във вътрешността. Пренасяме цялата тежест на левия крайник, сгъвайки го по-силно; дясното рамо се дърпа обратно, тялото се извива леко; десният крайник се обтяга в коляното. След това пренасяме тежестта на тялото на другия крайник, лявото рамо дърпаме обратно, изправяме левия крайник в коляното. Така прехвърляме тежестта от крайник на крайник 8 пъти. След което бягаме 7-8 крачки на място с цел да се провиснал мускулите на краката. Упражнението се повтаря 2-3 пъти и се усилва за 4 седмици до 6.

Подскоци с извиване
Мисленето направете на пода отвесна линия. Краката приберете компактно един до различен и с къси подскоци започнете да се движите напред зигзообразно - подскок в ляво от чертата, подскок в дясно на чертата. Стъпваме меко и изпълняваме упражнението с непрестанно придвижване, като от самото начало горната част на тялото е обърната напред, т.е изнасяме единствено бедрата в ляво или дясно. Ако нямате задоволително място можете да правите упражнението без да се движите напред, като навиете една забрадка и започнете да скачате в ляво и дясно от нея. Упражнението е най-малко 3-4 минути.

Освен тези извършения е добре да наблегнете на такива за равновесие и коремните мускули. Дори да не идете на ски, тези извършения ще дадат един страховит резултат. А колкото и надалеч да наподобява лятото, всеки би се радвал да покаже стройно тяло през първите топли дни.

Как да падаме по време на ски? За да не се получат травми и натъртвания рухването би трябвало да се извърши, като леко се приклекне обратно и надолу премествайки тежестта върху автоматите на ските и внезапно се изнесе тялото наляво или нядясно съгласно това коя ни е дейната страна с очевидно разперени щеки по посока на наклона ни. С рухването встрани не би трябвало да се стягат крайниците а е нужно да оставим тежестта на тялото да помогне, триенето със снега да се усили и по този метод да се спре скоростта. Ако засилката е по-голяма е добре ските да се закантят гладко по перпендикуляр на наклона.Продължава: Ски извършения - Да подготвим ръцете - I
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР