Коалицията Продължаваме промяната - Демократична България води с 0,5% пред

...
Коалицията Продължаваме промяната - Демократична България води с 0,5% пред
Коментари Харесай

БСП падна до 6,6%: Маркет линкс

Коалицията " Продължаваме промяната - Демократична България " води с 0,5% пред ГЕРБ-СДС измежду решилите да гласоподават на парламентарните избори на 2 април. Сред всички гласоподаватели обаче първа е обединението, водена от Бойко Борисов, с разлика от 2 на 100.

Това демонстрират данните на Маркет линкс от национално изследване, финансирано и осъществено взаимно от bTV и " Маркет линкс ", извършено измежду 1080 лица над 18 година в интервала 18-27 февруари по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета. Припомняме, че Маркет линкс по традиция дава повишени резултати за ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

ПП-ДБ събира 20,9% от гласуващите, а ГЕРБ-СДС - 20,4 на 100. Сред всички запитани резултатът е 15,4% за ГЕРБ, 13,3% за ПП-ДБ.

Към момента под 4-процентната преграда остават " Български напредък ", " ИТН " и новата коалиция " Левицата ", демонстрират още цифрите.

Следващото Народно заседание се обрисува да е с пет партии. Според данните измежду гласуващите Движение за права и свободи е трета политическа мощ с 13,3%, следва " Възраждане " с 11,8%. Българска социалистическа партия би била пета на вота на 2 април и ще е последната партия, която минава прага за влизане в Народното събрание. Социолозите регистрират за социалистите 6,6%.

" Има доста гласоподаватели, които към момента не са взели дефинитивно решение за кого да гласоподават. Към момента виждаме извънредно изострена борба за първото място с на практика еднакъв резултат ", сподели Добромир Живков от Маркет линкс.

" За " хартиеното гласоподаване са 20% от интервюираните, " за " машинното – 56%, не могат да преценяват 24 на 100 от хората у нас.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР