Коалицията постигна консенсус по казуса за милиардните задължения на държавата

...
Коалицията постигна консенсус по казуса за милиардните задължения на държавата
Коментари Харесай

Уреждат борчовете към пътните фирми

Коалицията реализира консенсус по проблема за милиардните отговорности на страната към пътно-строителните компании, заяви БНР, като се базира на източник от Министерски съвет, където през вчерашния ден се организира съдружен съвет. В срещата е взел участие и вицепремиерът и министър по районното развиване Гроздан Караджов.

 

50% от дължимите средства ще бъдат изплатени незабавно. Отпаднало е настояването останалите заплащания да минават през антикорупционната комисия в Народно събрание. Становище по отчета на междуведомствената група за инспекция на осъществяването на ремонтите, назначена от Караджов, ще даде районната комисия.

 

Очаква се Народно събрание да даде позволение АПИ да разпорежда нови действия по настоящите контракти за ремонт и поддръжка на пътната мрежа до приключването на оповестените към този момент публични поръчки. Това няма да предстои на парламентарен надзор. АПИ ще може да довърши и започнатите обекти, като разплащането по тях ще стане след отчет на междуведомствената комисия.

 

Напомняме, че тематиката провокира мощно напрежение измежду ръководещите, защото беше намесена и в процедурата за избор на шеф на Българска народна банка. Провокира и митинги от страна на пътно-строителния отрасъл, като компаниите са заканиха да продължат с демонстрациите и тази сряда.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР