Коалицията на джентълмените предлага законодателна програма съгласувана само помежду им.

...
Коалицията на джентълмените предлага законодателна програма съгласувана само помежду им.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Внасяме собствена законодателна програма, изразяваща нашите последователни политики

„ Коалицията на джентълмените предлага законодателна стратегия съгласувана единствено посред им. Разбира се, в нея има значими закони, има и такива, които ние няма да подкрепим. Има пропуснати доста значими ежедневни тематики, които вълнуват съвсем цялото българско общество. Ние от през днешния ден започваме внасяне в деловодството на Народното събрание на нашата законодателна стратегия. Ние имаме лична, независима законодателна стратегия - тя е израз на наши поредни политики “. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание.
 Нинова показа първите няколко законопроекта и съобщи, че идната седмица социалистите ще внесат един огромен, главен обществен пакет, които е обвързван с разискването на данъчните закони и бюджета.
 „ Днес внасяме законопроект, който планува минималната работна заплата, която стана 50% от междинната с помощта на „ Българска социалистическа партия за България ”, да влезе в действие от 1-ви юли тази година, а не от 1-ви януари 2024г. По този метод пазиме над 500 хиляди работещи небогати и считаме, че поради високата инфлация и цените сме длъжни да се погрижим за тези хора. Нямаме време и те нямат време да чакат до януари идната година “, изясни Нинова.
 „ На второ място, внасяме няколко ремонти в Наказателния кодекс и Наказателно процесуалния кодекс за случаи, на които всички всекидневно сме очевидци. Става въпрос за каране в пияно или дрогирано положение, причиняване на телесни повреди или гибел, при шофиране в такова положение “, сподели още водачът на Българска социалистическа партия и уточни, че съгласно формалната статистика има към 40 случая дневно, които се залавят: „ Представете си с незаловените какъв брой рискова е тази война по пътищата и какъв брой живот се губи. Няколко пъти сме чували от правораздавателните органи, че законите не са задоволително строги. Затова ние предлагаме допустимо най-строгия закон “, добави тя.
 „ Повишаване на наказванията от 15 до 20 години или пожизнен затвор. Това значи без опция за условни присъди. Предлагаме да се лишава в интерес на страната моторното транспортно средство, с което е породена злополуката и следствията от нея “, изясни Нинова.
 Тя дефинира като извънредно сериозен проблем трафика на мигранти: „ Свидетели сме всеки ден на мигранти, които се разхождат из цялата страна. Имаме случаи на починали служители на реда, това не може повече да продължава. Затова предлагаме също повишение на наказванията фрапантно, съвсем двойно на тези, които реализират тези закононарушения.  От 10 до 20 години, в това число и лишаване на имуществото, с което се прави това закононарушение “.
 Нинова изрично съобщи, че децата не престават да са безспорен приоритет за „ Българска социалистическа партия за България “: „ Запознахме се с доста тежки случаи на детска порнография и по тази причина внасяме предложение за изменение в Наказателен кодекс и по тези въпроси. Създаване на нови алинеи за повишение на наказванията и за предприемане на ограничения, по отношение на такива случаи. Конкретното ни предложение е от 3 до 10 години, което усилва наказването “, сподели тя.
 Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че обединението внася и Закона за битка против домашното принуждение: „ Не сме никога „ за ” домашно принуждение, каквото се пробват да ни приписват през годините, само че изрично се противопоставяме през този закон да се прокарва джендър идеология и да се протяга ръка на децата по всевъзможен метод. Чрез отнемането им от фамилиите, посредством просветителни стратегии от НПО-та, принуждение посредством безучастие и така нататък “, сподели Нинова и уточни, че социалистите са изчистили този закон от всички текстове, които касаят децата, джендър идеологията при децата и образованието в тази посока.
 „ Остават всички текстове, които подсигуряват, че домашното принуждение ще бъде осъдено, по този начин както би трябвало, а насилниците ще получат каквото заслужават.  „ За ” сме с тази битка, не можем да позволяваме повече жертви на домашно принуждение, само че не пипайте децата.  И по тази причина без джендър идеология, без внушения, без обучение и без текстовете за децата, внасяме оня Закон за домашното принуждение, който ви е прочут от предходния парламент. Включително и нашето предложение - за регионални и спешни центрове “, изясни тя.
 Нинова съобщи, че това е първият пакет, а идната седмица социалистите не престават със обществените и данъчни закони, които касаят бюджета. Те ще внесат освобождение на младежите до 26 години от заплащане на налог, майчинството да бъде колкото е минималната работна заплата за втората година, както и всички оферти на „ Българска социалистическа партия за България “ за пенсионна промяна, безплатните медикаменти за деца и други закони в региона на обществената политика. „ В тази тежка рецесия един от най-важните въпроси е да облекчим живота на хората с каквото можем “, безапелационна бе тя.
 „ Със сигурност би трябвало да се усили събираемостта на налозите, тя не е такава, каквато би трябвало да бъде, даже и единствено съгласно инфлацията. От друга страна ние не сме последователи на това да се потиска недостига под 3%, с цел да се влезе в този момент и незабавно в Еврозоната. Не сме готови и като стопанска система, и като приходи на хората, с цел да се случи това незабавно. Според нас е по-добре в тази рецесия да се помогне на хората. Това е една много постоянна европейска процедура наложена в редица европейски страни. Може би една или две страни единствено са с недостиг под 3%. Така че ние тук имаме разграничение с Министерство на финансите  и служебния кабинет, както и с сътрудниците от ПП-ДБ и ГЕРБ “, изясни водачът на Българска социалистическа партия.
>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР