Коалиция Продължаваме Промяната - Демократична България“ призоваваме русенската прокуратура да

...
Коалиция Продължаваме Промяната - Демократична България“ призоваваме русенската прокуратура да
Коментари Харесай

Коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“ призовава русенската прокуратура да провери незаконно построения паркинг в Русе

Коалиция „ Продължаваме Промяната - Демократична България “ призоваваме русенската прокуратура да извърши своя инспекция на събитията към построяването на противозаконен паркинг на общински терен и то в директно съседство с работещия от месец юни частен тир паркинг. И да се откри дали той не е функционирал в продължение на месеци с безмълвното утвърждение на общинската администрация, като в това време там са спирали камиони и някой е прибирал таксите за престоя им.

Намираме за извънредно необичайно днешното известие на Община Русе за открит южно от построения буферен паркинг противозаконен градеж. Както излиза наяве, този противозаконен градеж е паркинг, който на процедура е продължение на частния буферен паркинг и се намира тъкмо там, където би трябвало да бъде построен общински паркинг с потенциал 75 тежкотоварни камиона. За който никой от Община Русе не се е похвалил даже, че е стартират, камо ли да е подготвен.

Ние от ПП-ДБ считаме, че обществеността би трябвало да получи отговори на голям брой въпроси, които поражда този абсурден факт. Като да вземем за пример:

Кога е построен този " противозаконен градеж " и дали това не е станало по едно и също време с частния буферен паркинг? Напомняме, че компанията, която стопанисва частния буферен паркинг и компанията, спечелила публичната поръчка за общинския, са свързани лица.

Как е допустимо при толкоз визити на лица от Общината на буферния паркинг до момента никой да не е забелязал, че паркинг е издигнат и на общинския терен?

Защо едвам през август общинската администрация разгласява капиталово желание за строителството на общинския паркинг, при изискване, че публичната поръчка за тази цел бе финализирана при започване на май? Не е ли забавянето съзнателно, с цел да се даде опция на частната компания да проработи в допълнение и от общинския паркинг?

Има ли издадено позволение за градеж на общинския паркинг и в случай че има от коя дата е?

Платила ли е Община Русе за строителството на общинския паркинг - в случай че да - на кого, по кое време и каква сума?

Ако Община Русе отстрани противозаконния градеж, за чия сметка ще бъдат към този момент направените разноски?

Кой е прибирал таксите от паркираните върху противозаконния градеж камиони - " Тир Паркинг Русе ", Община Русе или Пенчо Милков?

Смятаме, че Община Русе и Пенчо Милков също дължат отговори на тези въпроси. Г-н Милков доста пъти е твърдял, че всичко в Общината е транспарантно, дано в този момент потвърди това като обясни обстоятелствата към този скандал.

Разследване по тематиката, което осветлява проблема, може да видите тук:

https://youtu.be/qcC0Hga23wI?si=RWdYG0tYE0Z_eG6W&t=605

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР