Коалиция “Продължаваме промяната-Демократична България остро се противопоставя на поредния опит

...
Коалиция “Продължаваме промяната-Демократична България остро се противопоставя на поредния опит
Коментари Харесай

ПП-ДБ: Противопоставяме се на поредния опит на президента да неглижира решенията на НС

Коалиция “Продължаваме промяната-Демократична България ” остро се опълчва на следващия опит на президента Румен Радев да неглижира решенията на Народното събрание . Те показаха в позицията си против президента, прилагаме без редакторска интервенция:

„ И дружно със своето служебно държавно управление да заема позиции и да подхваща решения, които опонират на ползите на България и заплашват сигурността ѝ, отделяйки я от съдружниците ѝ в Европейски Съюз и НАТО.

Не е израз на “суверенно решение ” на България, както твърди президентът, България да не взе участие в самодейността на Европейската организация по защита за доставка на муниции за Украйна.

Висшият орган на държавната власт е Народното събрание и неговите решения са наложителни за всички институции. C решението си за даване на военно-техническа помощ на Украйна предходната година 48-ото Народно заседание задължи държавното управление „ да продължи да подхваща всички дейности за оказване на следваща военна и военно-техническа поддръжка за Украйна, съгласно декларираната от нея нужда и българските благоприятни условия “.

Отказът от даване на муниции и оръжие, финансирани със съюзнически пари, е и отвод от опцията за бърза рационализация на българската войска, на която президентът е висш главнокомандващ и от която произлиза. Българската военна промишленост е изцяло способна да създаде нужната техника. A българският народен интерес изисква незабавно да бъде интензивен отбранителният потенциал на страната и да бъдем благонадежден съдружник в НАТО и Европейски Съюз, което да подсигурява националната ни сигурност. Мирът, за който зове президентът, не може да бъде реализиран без отдръпването на агресора.

Категорично настояваме президентът Радев да съблюдава духа и буквата на Kонституцията, в която се е клел и да отстоява само българския народен интерес. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР