Коалиция от синдикати, представляваща хиляди здравни работници на Kaiser Permanente,

...
Коалиция от синдикати, представляваща хиляди здравни работници на Kaiser Permanente,
Коментари Харесай

Работниците на Kaiser Permanente предупреждават за потенциална втора стачка

Коалиция от синдикати, представляваща хиляди здравни служащи на Kaiser Permanente, предизвести, че ще изоставен работа още веднъж идващия месец, в случай че не бъде реализирано съглашение с техния шеф.

Съоръжения в Калифорния, Вашингтон, Орегон, Вирджиния и Вашингтон заплашиха да стачкуват за повторно, в случай че нов трудов контракт не бъде контрактуван преди 1 ноември, откакто договорът за още 3000 чиновници на Kaiser в Сиатъл изтече на 31 октомври.

Втората планувана стачка ще включва повече чиновници и ще бъде по-дълга от първата, като ще продължи от 1 до 8 ноември, съгласно изказване на обединението.

„ В продължение на месеци ръководителите на Kaiser не съумяха да се вслушат в противоположната връзка от здравните служащи на първа линия по отношение на нуждата ръководителите да следват закона при договарянията и за въздействието, което неналичието на личен състав на Kaiser оказва върху пациентите “, Каролайн Лукас, изпълнителен шеф на Коалиция на Kaiser Permanente Unions, се споделя в изказване.

Първата стачка стартира на 4 октомври и завърши на 7 октомври, откакто трудовият контракт за 75 000 служащи на Kaiser изтече без ново съглашение.

Обхващайки няколко щата, това беше първата национална стачка в Kaiser Permanente и най-голямата стачка на здравните служащи в историята на Съединени американски щати. Пациентите споделиха на CNN, че не могат да си уговорят час или грижите са отсрочени в светлината на стачката през октомври.

Коалицията твърди, че Kaiser Permanente, един от най-големите снабдители на здравни услуги с нестопанска цел в Съединените щати, не е отишъл задоволително надалеч в обещанията си да се оправи с дефицита на личен състав, който обединението назова „ нерешителен “.

Kaiser сподели, че е заречен на представителите на синдикатите, че нападателно ще наема нови чиновници. Kaiser сподели, че към този момент е наел 10 000 служащи за функции, представлявани от синдикатите до момента през 2023 година

Коалицията също по този начин сподели, че аутсорсингът се е обрисувал като съществена спънка в договарянията.

Ръководителите на Kaiser „ отхвърлиха да се съгласят с рестриктивните мерки на здравия разсъдък по отношение на подизпълнителите и аутсорсинга, които задържат опитни здравни служащи на работа и обезпечават мощна непрекъснатост на грижите за пациентите “, сподели обединението.

В изказване Винсент Стаупе, представител на Kaiser Permanente, сподели, че здравната организация е получила уведомление от синдикатите за евентуалната стачка.

„ Планира се да се върнем на масата за договаряния на 12 октомври и Kaiser Permanente остава зает с постигането на съглашение, което е положително за нашите чиновници, нашите членове и нашата организация, и ние ще продължим да се пазарим добросъвестно с Коалицията, “ — сподели Стаупе.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР