Коалиционното правителство на Словакия падна в четвъртък, след като загуби

...
Коалиционното правителство на Словакия падна в четвъртък, след като загуби
Коментари Харесай

СЛЕД ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ: Падна правителството на Словакия

Коалиционното държавно управление на Словакия падна в четвъртък, откакто загуби избор на съмнение в Народното събрание, призован от опозицията след месеци на политическа рецесия, в развиване, което може да докара до предварителни избори.

В 150-местния парламент на страната 78 депутати, двама повече от нужните 76, гласоподаваха за свалянето на трипартийното държавно управление на малцинството на премиера Едуард Хегер. Трима депутати от обединението гласоподаваха срещу държавното управление.

Либералната партия на свободата и солидарността, която изиска вота, се отдръпна от съдружното държавно управление през септември. Ръководителят на Свобода и взаимност Ричард Сулик упрекна държавното управление в непросветеност и загуба на антикорупционния блян.

„ Най-накрая “, разяснява Сулик краха на държавното управление.

Президентът Зузана Чапутова ще би трябвало да назначи нов министър-председател. Няколко опозиционни и съдружни партии показаха, че биха предпочели предварителни избори. За провеждането на такива избори ще е належащо парламентарно болшинство от две трети.

Чапутова може да изиска държавното управление на Хегер да остане на поста с понижени пълномощия, до момента в който не се организира предварителен избор.

Хегер сподели, че ще се срещне с президента по-късно в четвъртък.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР