Коалиционният съвет се събира тази сутрин, за да актуализира списъка

...
Коалиционният съвет се събира тази сутрин, за да актуализира списъка
Коментари Харесай

Коалицията се събира отново за ремонта на кабинета

Коалиционният съвет се събира тази заран, с цел да актуализира листата с нови министри, откакто предходната седмица ремонтът на кабинета се провали.
 Кандидатурата на новия Министерство на вътрешните работи министър виси на косъм след ареста на публицисти
Очаква се в понеделник ГЕРБ и Обединените патриоти да излъчат кандидатура за министър на превоза, откакто Александър Манолев отдръпна номинацията си. Причината за това беше обява в " Капитал ", която обвързва Манолев със сенчестия бизнес и с два пътни случая. 

Малко преди Манолев да се отдръпна стана ясно, че Народното събрание не може да гласоподава измененията в кабинета, защото президентът Румен Радев не е разписал указа за освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, който беше номиниран за вътрешен министър. 

От обясненията на президента, няколко дни след случая, стана ясно, че настояването за освобождението на Младенов не е минало през наложителната съгласувателна процедура сред държавно управление и президент. Това била и повода Радев да не подпише указа. 

След сериозния неуспех на Министерство на вътрешните работи поради случая с арестуването публицисти край Перник не е ясно дали номинацията на Маринов за поста остава. 

По-късно денем е плануван митинг в поддръжка на свободата на словото, който беше предизвикан точно от ареста на публицистите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР