Коалиционният съвет, който се събира този следобед за актуализацията на

...
Коалиционният съвет, който се събира този следобед за актуализацията на
Коментари Харесай

Коалиционният съвет за бюджета започва с конфликти

Коалиционният съвет, който се събира този следобяд за актуализацията на бюджета от 1 юли, стартира с конфликтно въодушевление и разнопосочни отзиви на сътрудниците.

В актуализацията на бюджета има заложени промени и увеличение на възнагражденията в някои администрации, съобщи ръководителят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров. Той пристигна в министерството на финансите, където ще се разискват измененията в тазгодишния бюджет.

По думите му, това ще бъде съчетано с оптимизация:

" Има много заложени промени. Както знаете, задачата е да стигнем до бизнеса и хората по допустимо най-бързия метод, тъй че сме създали явен план за целия месец юни, с цел да може бюджетът да мине през Народното събрание и да бъде признат и ограниченията да стигнат до хората и да бъдат приложени още от 1-ви юли ".

Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Любомир Каримански обаче съобщи, че в квалифицирания документ липсват промени:

" И една от промените, която не виждам вътре е цялостната социално-осигурителна система да бъде реформирана дружно с пенсионната, а виждам осъвременяване ".

От Българска социалистическа партия са на мнение, че най-уязвимите групи ще получат поддръжка, а от Демократична България обявиха, че част от предложенията им са залегнали в текстовете, само че други - отсъстват.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР