КНСБ ще организира национално протестно шествие на 27 октомври в

...
КНСБ ще организира национално протестно шествие на 27 октомври в
Коментари Харесай

КНСБ свиква национален протест за по-високи заплати

КНСБ ще провежда национално протестно шествие на 27 октомври в София, заяви на ексклузивен брифинг президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Протестиращите ще имат две спирки - пред Министерския съвет и пред седалището на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Протестът е с искане за по-високи заплати както в бюджетния бранш, по този начин и в действителния.

Пламен Димитров означи, че от КНСБ са анализирали в детайли проектопредложенията за нарастване на заплатите в бюджетната сфера и синдикатът има искания за повишение с повече проценти, както и на повече места. Предлага се всеобщо към пет % нарастване на заплатите, а ние желаеме най-малко 10 и повече, добави водачът на синдиката, представен от Българска телеграфна агенция. Той напомни, че настояванията на синдиката са за най-малко 10 % нарастване на заплатите в АСП, АЗ, ГИТ. Остават и настояванията на огнеборците. КНСБ ще поддържа митингите и на работещите в науката на 1 ноември.

Синдикатът продължава да упорства заплатите в действителния бранш да порастват най-малко със 100 лв. всяка година.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров още веднъж съобщи, че настояванията нямат никакъв политически привкус и хората не желаят партии да се припознават в чисто синдикалната борба.

Допълнителната мотивация за митинга е и предлаганото понижение на болничните - през първите три дни да се заплаща 50 на 100, а не 70 на 100, както е сега. Според Димитров подправените болнични не могат да се борят посредством понижаване на права, а с по-добър надзор. Синдикатите ще стачкуват и против опитите да се лишават права на хората посредством повдигането от страна на бизнеса на тематиката за класа "прослужено време ".

От КНСБ са избрали постройката на АИКБ като спирка на митинга, защото считат, че ръководителят на Асоциацията се явява представител на работодателските организации.

От КНСБ чакат към 6000 души да се съберат на митинга.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР