КНСБ представи резултатите от традиционното наблюдение на потребителските цени и

...
КНСБ представи резултатите от традиционното наблюдение на потребителските цени и
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Издръжката за един човек догодина ще е над 1500 лв.

КНСБ показа резултатите от обичайното наблюдаване на потребителските цени и заплатата за прехрана за третото тримесечие на 2023 година 1427 лева е нужен чист месечен приход за един работещ човек, живеещ самичък. 2568 лв. е общата стойност за тричленно семейство - 2 възрастни и дете до 14 година Доходът, нужен за прехрана, нараства с 1,8%.

Според икономиста Мика Зайкова инфлацията няма да понижава или да се застопорява, а цените също няма да останат на това равнище.

" Заради войната в Близкия изток ще има по-висока цена на петрола. Всички сметки, които се вършат до края на септември, ще претърпят отрицателно развиване след 7 октомври. Бюджетите на България и Съединени американски щати ще бъдат обект на коренни промени, поради спора в Ивицата Газа. Не по-малко от 1500 лв. ще бъде издръжката следващата година ", предвижда тя пред .

''Не можеш да накараш частните компании да си понижат цените или да сложат таван. Това е цялостен парадокс. Така могат да бъдат изгонени вложители. Спекулата и корупцията в допълнение усложняват обстановката и водят до растеж на цените и инфлацията ", безапелационна е Зайкова.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР