КНСБ организира протестна акция тази сутрин пред Народното събрание. Синдикалистите ще

...
КНСБ организира протестна акция тази сутрин пред Народното събрание.
Синдикалистите ще
Коментари Харесай

КНСБ свиква протест пред Народното събрание

КНСБ провежда протестна акция тази заран пред Народното събрание.

Синдикалистите ще подарят на депутатите протестна елха, на която вместо коледни играчки ще бъдат сложени настояванията на работещите.

Акцията е продължение на почналата преди два месеца акция под мотото " Да защитим приходите от инфлацията и работните места в рецесията ".

Пространството към служебния вход на Народното събрание ще бъде " украсено " с протестни синдикални гирлянди. Представителите на КНСБ ще срещнат с настояванията си депутатите преди влизането им в постройката на Народното събрание.

Синдикалистите упорстват народните представители да изискат от служебното държавно управление да внесе план на закон за държавния бюджет за 2023 година, да има покачване на минималната работна заплата от 710 на 850 лв., нарастване с най-малко 13% на всички заплати в публичния бранш и с най-малко 20 на 100 за работещите на терен.

Вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов разяснява:

" Не знам още ръководещите какво желаят от хората да създадат. Абсолютно всички законови благоприятни условия, и преговорни, и с митинги, минаха. На глухи ли се вършат? На слепи ли се вършат? За следващ път ще им напомним кои са водещите въпроси на българите – точно приходите. Българските жители вместо сега да си пожелаят за празниците живот и здраве, те започнаха да си пожелават нека да имаме нов бюджет. Ние ще продължим до момента в който бъдат обезщетени най-малко приходите с растежа на инфлацията ".

Работещи от цялата страна се включиха в проведения от КНСБ и Конфедерация на труда " Подкрепа " на 11 ноември народен протестен протест и автошествие в София с искане за почтени приходи, които да компенсират растежа на инфлацията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР