КНСБ настоява за по-справедливо данъчно облагане. В позиция във връзка

...
КНСБ настоява за по-справедливо данъчно облагане. В позиция във връзка
Коментари Харесай

КНСБ отново поиска въвеждане на необлагаем минимум

КНСБ упорства за по-справедливо данъчно облагане. В позиция по отношение на проектобюджета за 2020 година, от синдиката за следващ път желаят да се вкара необлагаем най-малко колкото минималната работна заплата, която от следващата година ще бъде 610 лв..

От КНСБ желаят и въвеждане на детайли на фамилно подоходно облагане съгласно броя на децата в фамилията и размера на възнагражденията на родителите.

Синдикалната организация ползват данни от формалната статистика в България, съгласно която към 1,9 млн. души работят и получават приход, който е по-нисък от междинната работна заплата за страната от 1260 лв..

Необлагаемият най-малко би трябвало да бъде въведен точно за тези приходи, тъй като неравенствата непрекъснато се задълбочават през последните години, считат синдикалистите. Те дават и образец – при минимална работна заплата от 610 лв. за следващата година, този, който получава заплата с данъчна основа 1000 лв., ще заплаща налог върху 390 лв.. За разликата от 610 до 1000 лева, което прави 39, а не 100 лева месечно, както е в този момент. Тази мярка ще коства на бюджета към 800 млн. лв., само че те ще останат в джоба на българите с ниски и междинни приходи.

От КНСБ заявяват, че са подготвени да поддържат компромисен вид, при който необлагаем най-малко да се вкара под формата на възобновяване или връщане на налог в края на годината на работещите, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР