КНСБ и Федерацията на синдикатите от здравеопазването – изразяват категорично

...
КНСБ и Федерацията на синдикатите от здравеопазването – изразяват категорично
Коментари Харесай

КНСБ: Долу ръцете от „Пирогов“!

КНСБ и Федерацията на синдикатите от опазването на здравето – показват изрично противоречие с уронването на положителното име на единствената болница за незабавна здравна помощ в България и подхванатите кадрови промени в нея.

Не одобряваме констатациите за открити нарушавания при лекуване на пациенти с Ковид-19, преди да са изяснени изцяло събитията и обстоятелствата, това се споделя в позиция на КНСБ и Федерацията на синдикатите от опазването на здравето – КНСБ.

Притеснени сме от обстоятелството, че се протяга ръка към най-голямата болница и водеща в региона на незабавната и бедствената медицина, която изнесе огромна част от пандемията на раменете си. Това е болничното заведение, в която непрекъснато работеха нашите медицински експерти, в която медицинските сестри бяха с памперси поради липса на време за отмора и на отдих в домовете си.

Това е един добър колектив с положителни екипи, в който всички чиновници са работили, получавайки работните си заплати и хонорари, без съкращения или неплатени отпуски. В болница УМБАЛСМ „ Н.И. Пирогов “ е подписан един от най-хубавите Колективни трудови контракти сред синдикатите и управлението на болничното заведение в страната. И това се дължи на неговия изпълнителен шеф,д.м.

КНСБ и Федерация на синдикатите в опазването на здравето – КНСБ декларират, че опазването на здравето има потребност от промени, само че не и по този противен и неефикасен метод да се дискредитира една от най уважаваните лечебни заведения и нейният изпълнителен шеф.
 Лекарите от Пирогов блокираха „ Цар Борис III ” с овации Лекарите от Пирогов блокираха „ Цар Борис III ” с овации
Лекарите от Пирогов блокираха бул. „ Цар Борис III ”. Те излязоха на митинг и поддържат с овации проф. Асен Балтов, ко...

Нашите здравни експерти са изморени от безрезултатните приказки за промяна в опазването на здравето. Нека се спре със всяването на ужас и да се оставят медицинските експерти да работят умерено в името на здравето на пациентите.

Ако се потвърдят нарушавания, дано се търси лична отговорност за тях по планувания законов ред.

КНСБ застава зад настояванията на работещите в УМБАЛСМ „ Пирогов “ медицински експерти и нейният шеф проф. Асен Балтов.

Присъединяваме се и интензивно ще участваме в протестните дейности на колектива на болничното заведение. Долу ръцете от „ Пирогов “!, се споделя още в позицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР