Книговище ще улесни родителите, учителите и децата по време на

...
Книговище ще улесни родителите, учителите и децата по време на
Коментари Харесай

Как да мотивираме детето си да чете

" Книговище " ще улесни родителите, учителите и децата по време на отдалеченото образование в страната. Онлайн играта, която от май 2019 година притегли над 10 000 деца да се състезават да дават отговор на въпроси върху обичаните си книги, ще бъде безвъзмездна до края на образователната година. По време на виртуалното образование " Книговище " отваря ресурсите си, с цел да могат учители и родители да насърчат децата да четат и осмислят прочетеното, научи ДУМА от Искра Джанабетска.

" Книговище " провокира малчуганите да четат книги уединено и надалеч от компютъра и едвам по-късно да играят в платформата на въпроси и отговори. Над 700 са заглавията, за които към този момент има въпросници в нея. Те са за деца от I до VII клас и включват както наложителна за учениците литература, по този начин и доста странични художествени и научнопопулярни текстове. Част от въпросниците са основани от самите деца. С онлайн играта те натрупат точки и награди и се състезават със съучениците си, а учителят им слага цели и ги предизвиква с цифрови грамоти.

Освен на уеб страницата www.knigovishte.bg, платформата ще бъде налична и от основаната от МОН платформа за отдалечено образование https://edubg2020.wixsite.com/edubg, която сплотява безплатните електронни просветителни запаси в страната.

Как работи играта? Детето влиза в своя профил в " Книговище " и намира въпросниците към книгите, които към този момент е прочело. Те са подредени по компликация и се вземат решение за несъмнено време. Правилните отговори носят избран брой точки, а неправилните лишават. В изключителни обстановки детето може да помоли за рестарт на неприятно решен въпросник. След като го реши, то вижда по какъв начин се оправя по отношение на останалите.

Профилите на децата под 14 година се основават от родител или преподавател. Платформата разрешава и основаването на групови профили от страна на родители, учители, библиотекари, детски центрове, клубове по ползи и всевъзможни други групи, обединени от любовта към четенето. Освен че се забавляват, до момента в който учат, в " Книговище " децата могат да водят персонален читателски дневник, да качват свои рисунки по прочетените текстове, да основават въпросници и да споделят мнението си за книгите.

https://www.youtube.com/watch?v=fZlLgPxVsEc
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР