Книгата за дневните финансови отчети, която се води към всеки

...
Книгата за дневните финансови отчети, която се води към всеки
Коментари Харесай

Приходната агенция премахна книгата за дневните отчети на касовите апарати

Книгата за дневните финансови доклади, която се води към всеки касов уред, към този момент не е нужна. От Националната организация за приходите (НАП) оповестиха, че измененията важат от 2 юли, като задължението остава единствено за бензиностанциите, употребяващи електронни системи с фискална памет (ЕСФП).

За търговците, за които отпада това обвързване, е планувано при работа с касови бележки от кочан да водят специфичен указател за тях, в който да вписват началния и крайния номер на издадените касови бележки за деня и общия оборот, изчислен въз основа на всички тях, както и текст, указващ повода за работа с бележките от кочан. Регистърът би трябвало да се съхранява в комерсиалния обект. Също по този начин е планувано да отпадне и задължението за печатане на дневни финансови доклади от фискалните устройства, като това облекчение не се отнася за лицата, употребяващи ЕСФП.

Отпечатаните доклади могат да продължат да се съхраняват в книгата за дневните финансови доклади на фискалното устройство за 2019 година, която може да се употребява и като указател за употребените касови бележки от кочан.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР