Книгата Мистичните пътеки на България ни повежда на пътешествие из

...
Книгата Мистичните пътеки на България ни повежда на пътешествие из
Коментари Харесай

Книгата "Мистичните пътеки на България" - пътешествие из лековити и чудотворни места



Книгата " Мистичните пътеки на България " ни повежда на странствуване из лековити и чудотворни места. Текстовете описват прекарванията на създателя Ирена Григорова от първо лице и включват истории на хора, които са изпитали чудодейната мощност на тези обекти. В изданието можете да намерите информация за антични светилища, за скални църкви, параклиси, манастири, пещери, чудотворни икони, празници, ритуали, свързани с тези изброени места.

Реших да акцентира на местата, които не са толкоз познати,  места, които хората не познават толкоз добре. Да схванат за тях! “, сподели за БНР журналистът Ирена Григорова.

В книгата ще откриете карта, означаваща местоположението на обектите, само че създателят дава подробни указания по какъв начин да се стигне до всеки. 

Оброците идват от праисторията, само че в предхристиянските времена. Всяко място е характерно и лекува разнообразни заболявания.

" Има места, които са характерни. Едно от тези места за забременяване е Лиляч, светилището на Лиляч, което е  мегалитно. То е с доста забавна история, която стартира от праисторията, минава през Тракия, през Римската империя, в това число има митове за съпругите на двама от военоначалниците, които са забременели там. Има и специфичен обред. В тези ритуали ми прави усещане, че постоянно взе участие малко момче с живи родители. Явно това е било нещо доста значимо в предишното. При провиралката на Лиляч още веднъж се прави обред рано заран -  дамата би трябвало да бъде преведена от малко момче с живи родители ", добави в предаването " Нощен небосвод " Григорова.
Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР