Книгата Медиацията и невербалната комуникация на д-р Десислава Каменова, адвокат, е

...
Книгата Медиацията и невербалната комуникация на д-р Десислава Каменова, адвокат, е
Коментари Харесай

Медиацията и невербалната комуникация

Книгата " Медиацията и невербалната връзка " на доктор Десислава Каменова, юрист, е посветена на медиацията – извънсъдебното решение на разногласия, както и на това по какъв начин езикът на тялото оказва помощ или вреди в конфликтна среда. 

Медиацията е извънсъдебна процедура, която дава опция на всеки да взе участие пълноценно при разрешаването на спор, освен това с допустимо минимум разноски на време, средства и сила. Д-р Каменова е употребила научни източници, плод на 40-годишна научна работа в Съединени американски щати. Реферираната литература е нова за България. Изданието би било потребна основа и база за повече диспути по разнообразни тематики в областта на медиацията.

" Комуникативният акт съставлява единение на вербалните и невербалните знаци и сигнали, които дружно съставляват достоверно човешко другарство. Невербалната връзка е цялата информация, която излъчва човек и която стои отвън звуците, имащи символно значение и наречено " приказваме език ". Според Олдъс Хъксли хората са се специализирали в разчитането на знаците на езика и недотам задълбочено и исторически е останала незадоволително развита способността да разпознаваме и разчитаме знаците на невербалното в държанието на хората. Цялото Средновековие е било ориентирано в образование на вербалната връзка на равнище знаци, което значително е застъпено и в по-новото време. Той приказва за “невербално обучение ”, което преди всичко ще развие по-добре усещанията като цяло на индивида. Пред нас стои предизвикването да намерим способи, чрез които да обучим по-добре хората да разчитат знаците на невербалното държание в другите ", написа доктор Каменова.



Д-р Десислава Каменова поздрави своите сътрудници във връзка Деня на Българската конституция и описа повече в предаването " Законът и Темида " за книгата " Медиацията и невербалната връзка ":

" Правейки медиация, практиката ни изправя пред доста алтернативи – по какъв начин да реагираме, по какъв начин да действаме. На български няма доста литература по тематиките медиация и невербална връзка. 

Един посредник би трябвало да има доста качества – умеенето да слуша интензивно, с емпатия; да задава положителни въпроси по верния метод, да бъде спокоен и толерантен и необятно скроен като човек, тъй като процедурата по медиация е неофициална процедура

Всички ние, като посредници, би трябвало да имаме отворен разум – за другите отзиви, за другите хора и надлежно за другите страсти, качества, без които посредникът не би се справил . "

Чуйте повече в звуковия файл.
Десислава Каменова е родена във Видин и е приключила Видинската математическа гимназия. " Медиацията и невербалната връзка " е втората ѝ книга, която е един от първите учебници по медиация, оповестен в България. Д-р Каменова има непрекъсната 20-годишна процедура като юрист, написа къси разкази, има няколко интернационалните специализации и предпазена дисертация в региона на невербалната връзка. Книгата е предопределена за по-широк кръг читатели, тъй като споровете съпътстват всяка човешка активност и оправянето с тях е належащо обществено умеене на всеки актуален човек. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР