книга: Удавниците автор: Дженифър Макмеън превод: Илияна Бенова-Бени издателство: Benitorial

...
Коментари Харесай

Книга: Дженифър Макмеън - "Удавниците"

книга: " Удавниците " създател: Дженифър Макмеън превод: Илияна Бенова-Бени издателство: Benitorial цена: 20 лева
Появата на " Удавниците " в книжарниците идва малко след интернационалната премиера на романа, единадесети за американската писателка Дженифър Макмеън. Тя е непозната за българския четец, само че е известно име измежду англоезичните фенове на съспенса и историите, в които престъпното и мистериозното са трамплин към дълбоки тематики и разплитане на всемирен проблеми.

Първите й два романа, Promise Not To Tell (2007) и Island of Lost Girls (2008), стават бестселъри в класацията на New York Times, а това, което сплотява всички нейни книги, е, че се развиват в родния й щат Върмонт.

Историята в " Удавниците " ни придвижва напред и обратно сред 1929 и 2019 година В сюжета от сегашното обществена работничка губи ненадейно сестра си, удавила се в басейна, в който двете са си играли като дребни ( " Бях пропиляла цяла година в усърдие да не си приказвам с нея, а в този момент си беше отишла вечно " ). В историята от предишното 37-годишна жена обезверено желае да забременее и се насочва към място, известно с магическите сили на изворната си вода. ( " Понякога чувахме по какъв начин посетителите шепнеха на водата, като че ли беше живо създание. " ) Авторката изследва метода, по който контузиите ни трансформират - не внезапно, а последователно.

Изданието включва и писмо на ръка към българските читатели от Макмеън. Заглавието е дебютно за издателство Benitorial, учредено от Илияна Бенова - Бени, позната на литературната общественост през годините с редакторската и коректорската си работа и интензивността си като блогър, а в тази ситуация тя е и преводачка на книгата. Причината тя да стартира издателската си активност с тъкмо тази книга?

" Дженифър Макмеън написа увлекателно, само че и мъдро, преплитайки в класическата си призрачна история съществени тематики като връзките в фамилията и проблемите на хората, страдащи от душевен болести. Тя умее да се промъкне в съзнанието ти и да задава въпроси с твоя личен интуиция. Умее и да прокрадва подозрения, страхове, копнежи през оградата на здравия ти разсъдък ", написа Бенова в уеб страницата на издателството. " Нямаше капка подозрение, че тя ще бъде първото ни издадено заглавие. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР