Кметството на северния италиански град Мантуа реши да увеличи броя

...
Кметството на северния италиански град Мантуа реши да увеличи броя
Коментари Харесай

Град в Италия си търси жители срещу 150 евро на месец

Кметството на северния италиански град Мантуа реши да усили броя на жителите си, сега под 49 хиляди, предлагайки финансови тласъци за претендентите да се реалокират.

Градът се намира в богатата област Ломбардия.

Общината ще дава по 150 евро месечно в границите на година като помощ за оня, който има работа и реалокира жителството си в града, написа „ 24 часа “.

Кметът Матиа Палаци реши да приложи тази мярка, с цел да може общината да усили броя на хората, които живеят в нея и надлежно заплащат налозите си в града. Общината ще даде общо 400 хиляди евро, с цел да финансира всяка година кандидатурите на обособени хора или на цели фамилии за жителство в Мантуа.

Кметът твърди, че се чакат доста нови предложения за работа в града, защото разнообразни компании влагат, най-много в областта на логистиката. Наблюдава се и мощен стопански напредък на доста компании, които непрестанно наемат на работа с безсрочни контракти младежи.

Финансовият тласък от 150 евро на месец от общината ще бъде ориентиран най-вече към служащи, получаващи по 1200-1500 евро месечна заплата.

Те ще би трябвало и да подпишат контракти за наем най-малко за година като нови поданици. Според кмета по този метод ще се подкрепи и връщането към живот на доста жилища, останали без наематели отдавна. Според кмета 150 евро на месец значи 30 на 100 от междинната цена на наем за тристайно жилище в града.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР